Woordje namens lijsttrekker Jos Wackers

In Verkiezingen 2022 door Redactie

Door de leden van Lijst Samenwerking ben ik unaniem aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Daar ben ik trots op. Lijst Samenwerking is al jarenlang een stabiele en betrouwbare lokale partij met wortels in de gehele gemeenschap en alle kernen.

Een partij ook die altijd bereid is bestuursverantwoordelijkheid te nemen en moeilijke beslissingen niet uit de weg gaat. Zeker, het was een kleine 4 jaar geleden even slikken toen Lijst Samenwerking gedwongen werd tot het oppositiebankje. Zeker ook omdat we opnieuw als grootste partij uit de verkiezingen waren gekomen en achteraf bleek dat programma of inhoud niet de reden vormden voor deze noodgedwongen keuze. Dit alles is nu ruim verleden tijd en Lijst Samenwerking heeft allang weer de blik naar voren gericht. Het is ons gelukt een enthousiaste ploeg van kandidaten bijeen te brengen, met daarin diverse nieuwe maar ook bekende gezichten. We zijn extra trots op de vrouwelijke en jongere kandidaten onder de nieuwe gezichten.

Mensen uit alle geledingen van onze gemeente, die bereid zijn de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan voor een gezonde toekomst van Echt-Susteren. Niet alleen voor de komende raadsperiode, maar zeker ook voor de jaren daarna. En dat is hard nodig met alle zorgen voor morgen die iedereen momenteel bezig houden. Gelukkig staat onze gemeente er nog altijd goed voor en zijn er ook veel goede ontwikkelingen te zien. Alle waardering voor het huidige gemeentebestuur hiervoor.

De komende jaren staan we echter voor grote opgaven op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid, ontwikkelingskansen voor individuele burgers en ondernemers etc. Een gezonde toekomst voor iedereen dus. Graag willen wij ons hier samen met jullie voor inzetten. Wij hebben er met het hele team van Lijst Samenwerking in elk geval heel veel zin in. Wij zullen uw vertrouwen niet beschamen. Daar mag u mij en ons allen aan houden.

Jos Wackers