Verkiezingsprogramma & kandidaten Lijst Samenwerking: “Samen voor een gezonde toekomst”

In Verkiezingen 2022 door Redactie

Op 16 maart 2022 gaan we weer stemmen voor een nieuwe gemeenteraad die onze gemeente de komende vier jaren gaat besturen. Een extra verantwoordelijke opgave in deze tijden waarin heel veel gevergd wordt van burgers, bedrijven en bestuurders. De afgelopen twee jaren was gezondheid in onze samenleving aandachtspunt nummer 1. 

En het zal de komende jaren zo blijven en meer dan ooit invloed gaan hebben op wat wij doen in onze gemeenschap en hoe we onze gemeente moeten besturen in het belang van onze burgers. Dat zal andere aandachtspunten en keuzes vragen dan we gewend zijn. Voor ons allemaal, voor jong en oud.

Lijst Samenwerking is van mening dat de gemeente nu meer, en anders dan in het verleden, een belangrijke rol en verantwoordelijkheid moet nemen om de gemeenschap leefbaar en de burger ‘’gezond’’ te houden. Juist nu dus, nu we leven in een wereld waarin er veel zorgen voor morgen zijn. Dat zal alleen maar  SAMEN met burgers en ondernemers kunnen. Die overtuiging is de basis geweest voor de gemeentelijke aanpak die Lijst Samenwerking voor de komende jaren belangrijk  vindt en die ons SAMEN op weg moet helpen naar een gezonde toekomst.

Een gezonde toekomst voor iedereen dus, dat bepaalt ons programma voor de komende jaren en dat is waar wij het uiteindelijk allemaal voor doen. 

Daarbij zien wij 6 thema’s die het leven van alle dag raken, van u, van mij, van ons en waarin iedereen gelijk moet zijn:

  • SAMEN wonen
  • SAMEN zorgen voor elkaar
  • SAMEN leven en werken
  • SAMEN voor kansen
  • SAMEN gezond
  • SAMEN voor nieuwe energie

In ons programma (hieronder) leest u wat onze plannen zijn voor deze thema’s. 

LS-Programma-2022-voor-Web