Nieuwsbrief week 46-2023

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren en de agenda.
Vergaderschema 2023
Raads vergaderingFractie-vergaderingCommissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractie-vergadering
14 december7 december27 november28 november29 november23 november

Vrijdag 17 november van 09.30 – 17.00 uur: Kernenrit. Opgeven bij joverheesen@hotmail.com / 06-34034515. (zie programma in deze nieuwsbrief).

Maandag 20 november om 19.30 uur: Training Oppositie voeren in het Patronaat te St. Joost. Aanmelden tot en met 15 november bij info@lijstsamenwerking.nl

Woensdag 22 november van 19.00 – 20.30 uur: Online Raadsinformatiebijeenkomst Omnibuzz.

Donderdag 23 november om 18.00 uur: Raadsbijeenkomst Westrom te Roermond (De Hanze 1). Definitieve uitnodiging volgt.

Donderdag 23 november om 19.30 uur: Fractievergadering in de fractiekamer van het gemeentehuis (zij-ingang Marktstraat) als voorbereiding op de commissievergaderingen van december

Zaterdag 25 november vanaf 15.30 uur: Eindejaarsactiviteit Lijst Samenwerking voor leden en niet leden! Aanmelden tot 17 november bij info@lijstsamenwerking.nl (zie programma in deze nieuwsbrief)

Maandag 27 november om 19.30 uur: Commissie Omgeving in de Raadszaal.

Dinsdag 28 november om 19.30 uur: Commissie Maatschappij in de Raadszaal

Woensdag 29 november om 19.30 uur: Commissie Algemene Zaken in de Raadszaal.

  1. Nieuws van de werkgroep opleiding/activiteiten.

Eindejaarsborrel en stadswandeling Susteren

Lijst Samenwerking organiseert op zaterdag 25 november een stadswandeling onder leiding van een of meerdere gidsen door de historische kern van het stadje Susteren. Deze start om 15 uur vanaf het Salvatorplein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aansluitend is vanaf 17 uur een eindejaarsborrel in café de Tunnelbar, Heidestraat 37 in Susteren. Onder het genot van een drankje en een warm en koud buffet is er een gezellig samen zijn. De bijeenkomst sluit om 20 uur.

Alle leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking, met eventuele partner, zijn uitgenodigd voor deze activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit vóór 17 november 2023. Wij zien graag uit naar uw deelname en komst.

  1. DE punten inleveren voor de voedselbank.

Evenals voorgaande jaren gaat Lijst Samenwerking ook dit jaar weer DE punten inzamelen voor de voedselbank. Voor elke 500 punten wordt één pak koffie geschonken aan de voedselbank. Het vorig jaar werden in Echt-Susteren bijna 1 miljoen punten ingeleverd; goed voor bijna 2000(!) pakken koffie. Lijst Samenwerking wil dit jaar graag de 1 miljoen punten halen en heeft het aantal inleveradressen voor de DE punten fors uitgebreid. In nagenoeg elke kern van onze gemeente is een inleverpunt alsmede in enkele omliggende plaatsen. De DE punten kunnen tot kerstmis worden ingeleverd.

Woensdag 27 december om 13.00 uur worden in het Patronaat te St. Joost de punten geteld (tot max. 18.00 uur) . Elke hulp bij het tellen is welkom. Wie komt? Graag even doorgeven aan Jo Verheesen (06-34034515 of joverheesen@hotmail.com).

  1. Kernenrit op vrijdag 17 november.

09.30 uur: Vertrek vanaf Nieuwe Markt 55 (gemeentehuis), gevolgd door een korte rondrit door de gemeente met uitleg over enkele projecten. 10.30 uur: Bezoek aan het bedrijf IGTE, Edisonweg 37 te Echt. 12.30 uur: lunch in Het Spikkerdal, Spik 165 te Roermond-Asenray. ( aangeboden door Lijst Samenwerking) 14.30 uur: Bezoek aan Revalidatiecentrum Vita Nova (de nieuwe naam van het Zorghotel), Nassaustraat 116 te Roermond. 17.00 uur: diner in Brasserie het Ijzerenbos, Heerenstraat 3a te Susteren (voor eigen rekening; opgave hiervoor is helaas niet meer mogelijk).

Opgeven voor de kernenrit is mog mogelijk bij Jo Verheesen (06-34034515 / joverheesen@hotmail.com). We gaan met een bus voor 50 personen (Lei Wolters-Roermond). De eigen bijdrage bedraagt voor leden € 10 en voor niet-leden van Lijst Samenwerking € 15. De bijdrage kan in de bus worden voldaan.

Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. Deelname aan het diner na afloop is helaas niet meer mogelijk i.v.m. tijdige opgave van aantal deelnemers.

  1. Vrijwilligers van het Jaar 2023.

Wie wordt in de gemeente Echt-Susteren Vrijwilliger van het Jaar 2023?
Jaarlijks organiseert Lijst Samenwerking in de gemeente Echt-Susteren de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar. Dit jaar voor de 25e keer, een jubileum. Naast een vrijwilliger wordt ook een vrijwilligster én een vrijwilligersgroep van het jaar gekozen.

Met deze verkiezingen wil de lokale politieke partij Lijst Samenwerking het grote belang van vrijwilligers binnen het verenigingsleven, maar ook in de mantelzorg of in de buurt onderstrepen. Naast enorme waardering, een oorkonde en bloemen, krijgt de Vrijwilliger van het Jaar een (klein) geldbedrag, dat naar eigen inzicht kan worden besteed.

Iedereen komt voor deze verkiezing in aanmerking. Een korte omschrijving van de verdiensten is voldoende. Indienen kan tot en met vrijdag 1 december bij Lijst Samenwerking: info@lijstsamenwerking.nl

De uitreiking van de winnaars vindt plaats rond de Dag van de Vrijwilliger: 7 december.

Vragen of suggestie? Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.