Nieuwsbrief week 51

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week.

Voor iedereen geldt: geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief. Veel succes!

  1. Nieuwe kandidaten (vervolg).

Mijn naam is Fleur Beckers, 19 jaar.

Als klein meisje was ik al geïnteresseerd in de politiek. Het is er thuis namelijk met de paplepel ingegoten, net zoals het zwemmen. Dit doe ik heel erg graag, het zwembad is mijn tweede thuis! Het verenigingsleven heeft dan ook een hoge prioriteit, zelf ben ik actief lid bij Reddingsbrigade Echt en ZV Patrick.

Verder studeer ik International Business aan de Universiteit van Maastricht, maar naast al dat sporten en studeren ga ik graag op stap met vrienden en vriendinnen. De afgelopen tijd is dat nogal lastig geweest, natuurlijk speelde corona een rol, maar wanneer we dan toch op stap mochten, moesten we de feesten zoeken buiten de gemeente. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, op de fiets naar huis na het stappen zit er helaas niet meer in.

Dit moet veranderen, onze prachtige gemeente moet ook kleurrijk blijven voor de jeugd.

Ik wil dit veranderen door een reeks feesten te organiseren in de verschillende kernen. Als corona het toelaat zal een eerste editie plaats vinden in een van de eerste maanden van 2022. SAMEN kunnen we er weer een kleurrijke gemeente van maken! Ik ben erbij, jij ook?

2. DE punten inzamelen voor de voedselbank.

Al enkele jaren zamelt Lijst Samenwerking in december DE punten in, welke omgezet worden voor pakken koffie t.b.v. de voedselbank.

Het hoogste aantal ingeleverde punten door Lijst Samenwerking was in 2020: ruim 111.000 punten, goed voor 223 pakken koffie.

De aktie loopt nog de hele maand en sluit op 31 december. Op dinsdag 4 januari gaan we de punten inleveren bij onze contactpersoon. Op dit moment is de tussenstand: 205.366 punten. Geweldig !!  Er zijn enkele mensen die hun gespaarde punten van tientallen jaren hebben ingeleverd. Ook enkele grootverbuikers hebben (anoniem) punten in de brievenbus gedeponeerd.         

Zit op een doosje thee 4 punten (daarvan zijn er ruim 2500 ingeleverd!); op een pak koffie van 250 gram 10 punten, er zijn zelfs bonnen van 500 punten (19x) en 1.000 punten (2x) ingeleverd.

Nog niet alle punten zijn geteld, dus we halen misschien het dubbele aantal punten in vergelijking met vorig jaar. Dank aan iedereen en dank aan de inleveradressen in de diverse kernen.  In de volgende nieuwsbrief de eindstand!

3. De beste wensen van:

Bestuur en fractie wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en succesvol 2022.

Laten we de komende dagen gebruiken om thuis, in beperkte familiekring stil te staan bij alles wat belangrijk is in het leven. Haal energie voor de komende tijd uit de kerstdagen. Dank voor alle steun en inzet. Wij hopen ook in 2022 op iedereen te mogen rekenen: dat is nodig!      

Volgende week is er geen nieuwsbrief !

Tot de eerste nieuwsbrief van 2022 welke op woensdag 5 januari verschijnt.

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

Tot de volgende keer.