Nieuwsbrief week 50

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week.

Voor iedereen geldt: geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief. Veel succes!

  • Lijst Samenwerking op weg naar de verkiezingen.

Afgelopen zaterdag is van de grootste groep kandidaten een foto gemaakt t.b.v. de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.  Omdat de achtergrond niet goed gekeurd is worden er nieuwe foto’s gemaakt. Informatie hierover volgt nog.

Voor de nieuwsbrief worden de foto’s éénmalig gebruikt. Enkele nieuwe kandidaten stellen zich in deze nieuwsbrief voor aan de leden en kunnen daarmee ook zelf naar buiten treden. Hun eerste stappen op weg naar een succesvolle campagne.

Tijdens een ALV in januari zullen de leden van Lijst Samenwerking de kandidatenlijst vaststellen en het verkiezingsprogramma.                                                                                   

Hier zijn ze dan: enkelen van onze nieuwe kandidaten!

Mijn naam is Bente Gootzen.

Ik ben 17 jaar oud en ik woon in Sint Joost. Ik kom uit een gezin van in totaal 6 personen en een leuke hond. Ik zit in de 6e klas van het Atheneum op Connect College in Echt. Ik doe graag lezen, koken en motorrijden (vooralsnog achterop natuurlijk). Ook doe ik graag fitnessen bij Anytime Fitness in Echt. Ik heb interesse in de politiek. Vooral in de internationale politiek en die interesse wil ik graag uitbreiden. Daarom wil ik als ik geslaagd ben Internationale Politiek gaan studeren in Leiden.

De reden om kandidaat te worden komt door mijn interesse in de politiek en het lijkt me een leerzame en vooral leuke ervaring voor mijn (hopelijk) toekomstige studie. Daarbij draag ik graag een steentje bij om de gemeente Echt-Susteren nóg beter te maken.

Mijn naam is Imke van Yperen, 42 jaar en woon samen met mijn partner Ton Beunen en met onze twee kinderen ruim 15 jaar in de kern Pey. Na mijn opleiding small business en retail management ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in verkoop van recreatie artikelen voor buiten. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin en daarnaast ben ik actief bij de stichting Ponykamp4Kids om de kinderen uit de gemeente Echt/Susteren die het thuis niet breed hebben een onvergetelijke week in de zomervakantie te geven.

Ik zorg graag voor anderen, kan mij goed verplaatsen in mensen en hun gevoelens en graag zie dat anderen zich goed voelen en een lach op hun gezicht hebben, dat is ook de reden dat ik mij inzet voor stichting ponykamp4kids en waarom ik mij nu kandidaat stel voor de gemeenteraad. Dat doe ik voor Lijst Samenwerking, omdat ik me herken in het samen zorgen voor elkaar.

Dit is waar ik voor sta en waar ik graag samen met jullie mee aan de slag wil, want politiek doen we samen!

Ik ben Bernando Scheffer, 35 jaar.

Wonend op het woonwagenkampje in de kern Dieteren/Susteren. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Op jonge leeftijd heb ik samen met mijn tweelingzusje op hoog niveau Latin gedanst. Sport was helemaal mijn ding. In 2007,ben ik gaan werken bij de afdeling Sport en beweging gemeente Roermond. In 2014 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik na omscholing, gaan werken bij de afdeling Sociale Zaken gemeente Roermond. Hier ben ik nog steeds werkzaam. Ik haal veel voldoening uit mijn werk.

Wat mij vooral motiveert om mij kandidaat te stellen bij lijst Samenwerking is: dat ik het erg belangrijk vind dat suggesties en eventuele hindernissen van direct belanghebbende bespreekbaar gemaakt kunnen worden en er gezocht wordt naar de mogelijkheden. Communicatie is zeer belangrijk. Vooral voor de mensen die niet direct weten waar ze terecht kunnen met hun vragen of moties. Lijst Samenwerking voelt vertrouwd. Het is echt een lijst die er voor de burger wil zijn.

De naam is Maurice Eijpe, geboren, getogen en nog steeds, inmiddels met een gezin, woonachtig “op de Hei” in Susteren.  Naast mijn baan als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, ben ik werkzaam als makelaar in de regio Sittard – Roermond. Mijn interesses en werkervaring liggen op het gebied van gebiedsontwikkeling, woningbouw en landschapsontwikkeling.

In de vrije tijd wandel en sport ik graag en ben ik actief in het verenigingsleven als sporter en als bestuurder. Bij mij kunt u rekenen op een open, eerlijke en objectieve kijk op zaken en ik ga graag met U in gesprek over wat U belangrijk vindt voor ONZE gemeente.

Ik ben Lisenka van Oppen, 52 jaar oud, opgegroeid in Echterbosch en als accountmanager werkzaam bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Roermond. Ik help in Midden-Limburg met veel voldoening mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben in samenwerking met ondernemers in de regio (weer) aan werk.

Daarnaast ben ik eigenaar van het (grens)tankstation in Echterbosch/ Maria Hoop. Van daaruit ben ik sinds een aantal jaren voorzitter van de landelijke Stichting de Grens bereikt. Deze stichting bestrijdt in Den Haag, in dit geval specifiek voor de tankstations langs de gehele Nederlandse grens, onredelijkheden in de landelijke besluitvorming en regelgeving. Want daarbij is vaak geen of onvoldoende oog voor de gevolgen voor bewoners en kleine ondernemers in grensgemeenten zoals Echt-Susteren er ook een is. Door mijn vele bestuurlijke contacten in Den Haag als voorzitter, met positieve maar vaak ook negatieve ervaringen, is mijn interesse in de politiek extra aangewakkerd.

Ik vind dat politiek veel meer aandacht moet hebben voor en rekening moeten houden met wat leeft bij de bevolking.

Ik heb de knoop doorgehakt en wil niet meer slechts met kritiek langs de zijlijn staan. Ik wil zelf meewerken aan een fijne samenleving waar mensen zich goed in voelen en waarin geen plaats is voor onrechtvaardigheid en ongelijkheid. Dat begint voor mij met de lokale politiek in onze gemeente. Ik wil me daarom voor Lijst Samenwerking mee gaan inzetten voor leefbare en gezonde kernen in onze mooie gemeente.

Vanuit mijn achtergrond zal ik mij daarbij vooral inzetten voor jeugd, ouderen en minderbedeelden en tevens ook voor de (kleine) ondernemer in onze grensgemeente.

  • Lijst Samewerking spaart DE punten voor de voedselbank.

In de maand november en december zamelen leden van Lijst Samenwerking weer DE punten in voor de voedselbank Zuid Limburg. De DE punten kunnen ingeleverd worden bij één van de (raads)leden van Lijst Samenwerking of op Thaalweg West 1 te Pey  (Jo Verheesen). In totaal werden het vorig jaar bij de leden 111.853 punten ingeleverd, goed voor 223 pakken koffie t.b.v. de voedselbank. Dit jaar hopen we dit resultaat weer te bereiken. Op dit moment is de tussenstand ruim 102.000 punten met nog een schoendoos vol te tellen……..

Deze actie maakt onderdeel uit van een grotere actie die de Lionsclub in Maastricht organiseert t.b.v. de Voedselbank Zuid Limburg. In Zuid Limburg was de actie vorig jaar goed voor 2200 pakken koffie!                                 

  • Dierenpark.
  • Vergaderingen                                                                  

Woensdag 15 december om 19.30 uur: Raadsvergadering.

Zaterdag 18 december van 09.00 – 13.00 uur in ’t Patronaat te St. Joost: Bijeenkomst van alle (nieuwe) kandidaten, fractie en bestuur. Tijdens deze bijeenkomst worden er enkele zaken besproken: van 09.00 – circa 11.00 uur: stand van zaken verkiezingsprogramma en lopende zaken daaromtrent.  Van 11.00 – circa 13.00 uur: vergadering van bestuur en raadsfractie (kandidaten kunnen dan al naar huis) over kandidatenlijst en voorbereiding ALV.

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

Tot de volgende keer.