Nieuwsbrief week 49-2022

In Algemeen, Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Planning vergaderingen en activiteiten komende weken.

Woensdag 7 december om 19.30 uur: Fractievergadering als voorbereiding op de Raadvergadering. Let op: gewijzigde datum.

Woensdag 14 december om 18.30 uur (!): Raadsvergadering.

  1. Informatieavond windmolens donderdag 8 december om 19.00 uur in Maria Hoop.

Bericht afkomstig van www.doordachtduurzaam.nl:

De Gemeente Echt-Susteren stuurt in de vernieuwde energievisie 2022-2026 opnieuw aan op de komst van windturbines in het smalste stukje Nederland. Uit de vorige visie en uitvoeringsprogramma, is een onderzoekstraject gestart, met als uitkomst 3 locaties voor windturbines van 260(!) meter hoog. Afgelopen zomer en in november zijn er informatieavonden geweest waar de gemeente eenzijdig de (voor-)genomen stappen heeft toegelicht. Wat NIET wordt verteld, zijn de nadelige gevolgen, zoals: gezondheidsschade door overlast van licht- en geluid; schade voor de natuur; waardedaling huizen; grote impact leefgenot

Kom op 8 december om 19.00 uur naar de Annendaal en hoor bezorgde omwonenden (met kennis van zaken!) over de onderwerpen: licht en geluid, gezondheid, techniek, natuur en communicatie.

De bijeenkomst is voor iedereen met vragen of die zich zorgen maakt: inwoners, buurgemeenten, beleidsmedewerkers van de gemeente, raadsleden,…

  1. Inloopavond Ruimte voor ruimte donderdag 8 december van 18.30 – 20.00 uur in St. Joost.

Ruimte voor Ruimte Limburg is voornemens om zes woningbouwkavels voor zelfbouwers te realiseren op het perceel aan de Weijenpasweg te Sint Joost, gelegen tussen de huisnummers 33 en 41.

Hiervoor dient het bestemmingsplan gewijzigd te worden.

Op donderdag 8 december 2022 vanaf 18.30 uur is er een inloopbijeenkomst inzake deze plannen.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de plannen ingezien worden en aan de hiervoor aanwezigen vragen worden gesteld.

Van harte welkom op deze bijeenkomst, die tussen 18.30 en 20.00 uur plaatsvindt in het gemeenschapshuis ’t Patronaat te Sint Joost aan de Caulitenstraat 6. Binnenlopen zonder vooraf aanmelden!

  1. Onderhoudswerkzaamheden Gebroekerstraat Echt.

De Gebroekerstraat in Echt wordt van maandag 5 tot zaterdag 10 december onder handen genomen voor groot onderhoud. Daarnaast gaat de gemeente Echt-Susteren drempels aanleggen om de snelheid van het verkeer in de straat omlaag te brengen. De onderhoudswerkzaamheden brengen enige hinder met zich mee. Ook wordt het verkeer omgeleid. De bewoners van de Gebroekerstraat worden huis-aan-huis met een bericht geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun woning.

  1. Inloopmiddag-avond woningbouwplannen Stoba-Apollo op donderdag 8 december van 16.00 – 20.00 uur.

Gisteren ontvingen de raadsleden onderstaande uitnodiging (erg laat!)

De gemeente Echt-Susteren werkt hard aan het toekomstbestendig maken van het centrum van Echt. Een belangrijk onderdeel van het programma Centrum Echt is het woningbouwproject ter plaatse van de voormalige Stoba en Apollo, gelegen tussen de Bovenste straat, Edith Steinstraat en de Hofakker. In het bestemmingsplan Centrum Echt is het gebied aangewezen als toekomstige woongebied, dat nader uitgewerkt moet worden. De invulling voor het gebied met woningen, parkeerplaatsen, ontsluitingswegen en groenvoorzieningen wordt momenteel uitgewerkt door de gemeente in samenwerking met projectontwikkelaar Van Wijnen.

Graag willen wij het plan laten zien tijdens een inloopmiddag-avond. De inloopmiddag-avond vindt plaats op donderdag 8 december 2022 van 16.00 tot 20.00 uur in het Gemeentelijk Infocentrum aan de Bovenste Straat 34 in Echt (voormalige Stoba). Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen en in gesprek gaan met de mensen van de gemeente en de projectontwikkelaar. Er zal géén plenaire presentatie worden gegeven.

  1. DE punten inleveren voor de voedselbank.

Evenals voorgaande jaren gaat Lijst Samenwerking ook dit jaar weer DE punten inzamelen voor de voedselbank. Voor elke 500 punten wordt één pak koffie geschonken aan de voedselbank. Het vorig jaar werden in Echt-Susteren ruim 250.000 punten ingeleverd, goed voor 506 pakken koffie. Lijst Samenwerking wil dit resultaat graag evenaren en heeft het aantal inleveradressen voor de DE punten fors uitgebreid. In nagenoeg elke kern is een inleverpunt, waar tot kerstmis de punten kunnen worden ingeleverd. De inleveradressen zijn:

Echt
Toine van Gellecom, Kreijerstraat 22
Truus Palmen, Zilversparstraat 29

Gebroek
Lisenka van Oppen, Peutenweg 9

Aasterberg
John Suilen, Aasterbergerweg 87

Pey
Imke van Yperen, Isabellastraat 20
Jo Verheesen, Thaalweg West 1

Schilberg
Riny Geelen, Rozenstraat 43

Koningsbosch
Bert Hendricks, Kerkstraat 27A

Maria Hoop
Jac Dijcks, Diergaarderstraat West 67

St. Joost
Lieke Vaessen, Op de Baant 32

Slek
John van Neer, Roodtstraat 6

Hingen
Fleur Beckers, Vulenstraat 7

Susteren
Jos Wackers, Chris Plitscherlaan 18
Gerda Waaijen-van Gellecom, Molenveldweg 8
Har Peters, Hommelweg 9

Nieuwstadt
Fam. Wauben, Haverterweg 7

Roosteren
Mevr. Habets, Bongerhof 2

Dieteren
Fam. Eisenga, Corneliushof 29

De actie loopt geweldig goed! Op nagenoeg alle inleverpunten worden DE punten ingeleverd. Het recordaantal van 2021 zal zeker benaderd worden (of mogelijk zelfs overtroffen worden als het zo doorgaat). Tot kerstmis kan er ingeleverd worden!!

  1. Vragen of suggestie?

Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.