Nieuwsbrief week 47-2023

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren en de agenda.
Vergaderschema 2023
Raads vergaderingFractie-vergaderingCommissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractie-vergadering
14 december7 december27 november28 november29 november23 november

Woensdag 22 november van 19.00 – 20.30 uur: Online Raadsinformatiebijeenkomst Omnibuzz.

Donderdag 23 november om 18.00 uur: Raadsbijeenkomst Westrom te Roermond (De Hanze 1). De bijeenkomst gaat met name over de toekomst van Westrom en de doorontwikkeling van de dienstverlening.

Donderdag 23 november om 19.30 uur: Fractievergadering in de fractiekamer van het gemeentehuis (zij-ingang Marktstraat) als voorbereiding op de commissievergaderingen van december

Zaterdag 25 november vanaf 15.30 uur: Eindejaarsactiviteit Lijst Samenwerking voor leden en niet leden! Aanmelden kan nog bij info@lijstsamenwerking.nl (zie programma in deze nieuwsbrief)

Maandag 27 november om 19.30 uur: Commissie Omgeving in de Raadszaal.

Dinsdag 28 november om 19.30 uur: Commissie Maatschappij in de Raadszaal

Woensdag 29 november om 19.30 uur: Commissie Algemene Zaken in de Raadszaal.

Donderdag 7 december om 19.30 uur: Fractievergadering in de fractiekamer van het gemeentehuis (zij-ingang Marktstraat) als voorbereiding op de Raadsvergadering van 14 december.

  1. Nieuws van de werkgroep opleiding/activiteiten.

Laatste kans, aanmelden kan nog: eindejaarsborrel en stadswandeling Susteren

Wij organiseren zaterdag 25 november een stadswandeling onder leiding van een gids door de historische kern van het stadje Susteren. Deze start om 15 uur vanaf het Salvatorplein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aansluitend is vanaf 17 uur een eindejaarsborrel in café de Tunnelbar, Heidestraat 37 in Susteren. Onder het genot van een drankje en een heerlijk warm en koud buffet is er een gezellig samen zijn. De bijeenkomst sluit om 20 uur.

Het is ook mogelijk om alleen aan het hapje en drankje deel te nemen. Alle leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking, met eventuele partner, zijn uitgenodigd voor deze activiteiten. Aanmelden kan nog via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit s.v.p. zo snel mogelijk. Wij zien graag uit naar uw deelname en komst.

  1. DE punten inleveren voor de voedselbank.

Evenals voorgaande jaren gaat Lijst Samenwerking ook dit jaar weer DE punten inzamelen voor de voedselbank. Voor elke 500 punten wordt één pak koffie geschonken aan de voedselbank. Het vorig jaar werden in Echt-Susteren bijna 1 miljoen punten ingeleverd; goed voor bijna 2000(!) pakken koffie. Lijst Samenwerking wil dit jaar graag de 1 miljoen punten halen en heeft het aantal inleveradressen voor de DE punten fors uitgebreid. In nagenoeg elke kern van onze gemeente is een inleverpunt alsmede in enkele omliggende plaatsen. De DE punten kunnen tot kerstmis worden ingeleverd. Woensdag 27 december om 13.00 uur worden in het Patronaat te St. Joost de punten geteld (tot max. 18.00 uur) . Elke hulp bij het tellen is welkom. Wie komt? Graag even doorgeven aan Jo Verheesen (06-34034515 of joverheesen@hotmail.com).

  1. Kernenrit op vrijdag 17 november.

Van de kernenrit van afgelopen vrijdag is bijaande fotocollage gemaakt door één van de deelneeemsters: Marianne Heurter. Bedankt!!

  1. Vrijwilligers van het Jaar 2023.

Wie wordt in de gemeente Echt-Susteren Vrijwilliger van het Jaar 2023?
Jaarlijks organiseert Lijst Samenwerking in de gemeente Echt-Susteren de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar. Dit jaar voor de 25e keer, een jubileum. Naast een vrijwilliger wordt ook een vrijwilligster én een vrijwilligersgroep van het jaar gekozen.

Met deze verkiezingen wil de lokale politieke partij Lijst Samenwerking het grote belang van vrijwilligers binnen het verenigingsleven, maar ook in de mantelzorg of in de buurt onderstrepen. Naast enorme waardering, een oorkonde en bloemen, krijgt de Vrijwilliger van het Jaar een (klein) geldbedrag, dat naar eigen inzicht kan worden besteed.

Iedereen komt voor deze verkiezing in aanmerking. Een korte omschrijving van de verdiensten is voldoende.

Indienen kan tot en met vrijdag 1 december bij Lijst Samenwerking: info@lijstsamenwerking.nl

De uitreiking van de winnaars vindt plaats rond de Dag van de Vrijwilliger: 7 december.

Vragen of suggestie? Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.