Nieuwsbrief week 46-2022

In Algemeen, Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Planning vergaderingen en activiteiten komende weken.

Donderdag 24 november om 19.30 uur: Fractievergadering als voorbereiding op de commissievergaderingen. De ALV Lijst Samenwerking (benoeming nieuwe bestuursleden) die ook voor die avond stond gepland gaat niet door i.v.m. ziekte van de voorzitter.

Maandag 28 november om 19.30 uur: Commissie Omgeving.
Dinsdag 29 november om 19.30 uur: Commissie Maatschappij.
Woensdag 30 november om 19.30 uur: Commissie Algemene Zaken.
Donderdag 8 december om 19.30 uur: Fractievergadering als voorbereiding op de Raadvergadering.

Woensdag (!) 14 december om 18.30 uur (!): Raadsvergadering.

  1. Ontdek de geheimen van de Sint; Schatkamer opent in Echt.

Het grote boek van Sinterklaas kent natuurlijk iedereen, maar wat er precies in staat is een groot geheim. Dat blijft ook zo, maar in de Schatkamer van de Sint ontdekken bezoekers wel tal van grote en kleine geheimen die Sinterklaas nooit eerder deelde.
Tijdens een interactieve wandeling van ongeveer 45 minuten ontdekken bezoekers spannende en grappige dingen.

Winkelhart Echt en Museum van de Vrouw presenteren in november een gloednieuw sinterklaasevenement. Voor het eerst openen de deuren van de Schatkamer van de Sint, een ontdekkingstocht langs Sint’s best bewaarde geheimen.

Op zaterdag 19 november arriveert Sint in Echt en zal de intocht eindigen bij het museum. De twee daarop volgende weken is het Museum van de Vrouw als de Schatkamer te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Groepjes van maximaal 15 gasten worden van harte welkom geheten en lopen een begeleide wandeling langs de ‘schatten’ van de Sint. Tickets zijn vanaf 1 november te reserveren via www.schatkamervandesint.nl, waarbij per tijdsblok ‘op is op’ geldt.

  1. Ech-Zösterse Oetblinkers 2022.

Op donderdag 17 november worden alle Ech-Zösterse Oetblinkers 2022 vanaf 19.00 uur in het Cultuurhuis Edith Stein in het zonnetje gezet. Met deze avond toont het gemeentebestuur haar waardering aan alle sport- en cultuurkampioenen.

Op donderdag 24 november worden alle ‘Ech-Zösterse Oetblinkers’ vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in het zonnetje gezet. Met deze avond toont het gemeentebestuur van Echt-Susteren haar waardering aan alle mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun directe omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind, maar ook een ander familielid, vriend of kennis zijn. De gemeente Echt-Susteren onderstreept de belangrijke taak van mantelzorgers en biedt hen daarom, als dank voor alle inzet, een plezierige en ontspannen avond aan.

  1. Het Laevesbos.

Broederschap Ad Arbitrium Nostrum houdt op zaterdag 26 november a.s. haar boomplantdag in het welbekende Laevesbos. Het Laevesbos is bedoeld om iedereen die dat wil de gelegenheid te geven om herinneringen te delen met anderen door het huren van een nieuwe of bestaande boom. Er kan een tekstplaatje met een eigen tekst en/of foto bij de boom worden geplaatst om duidelijk te maken om welke herinnering het gaat. Ook Lijst Samenwerking heeft er een boom laten planten!

Voor het inschrijfformulier van deelname gaat u naar: https://www.adarbitriumnostrum.nl/Laevesbos/

  1. Wie wordt Vrijwilliger van het Jaar ?

Wie wordt in de gemeente Echt-Susteren Vrijwilliger van het Jaar 2022?
Jaarlijks organiseert Lijst Samenwerking in de gemeente Echt-Susteren de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar. Dit jaar voor de 24e keer. Naast een vrijwilliger wordt ook een vrijwilligster én een vrijwilligersgroep van het jaar gekozen.

Met deze verkiezingen wil de lokale politieke partij Lijst Samenwerking het grote belang van vrijwilligers binnen het verenigingsleven, maar ook in de mantelzorg of in de buurt onderstrepen. Naast enorme waardering, een oorkonde en bloemen, krijgt de Vrijwilliger van het Jaar een (klein) geldbedrag, dat naar eigen inzicht kan worden besteed.

Iedereen komt voor deze verkiezing in aanmerking. Een korte omschrijving van de verdiensten is voldoende. Indienen kan tot en met donderdag 1 december bij Lijst Samenwerking: (joverheesen@hotmail.com).

De uitreiking van de winnaars vindt plaats rond de Dag van de Vrijwilliger: 7 december.

Vragen of suggestie?

Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.