Nieuwsbrief week 44-2023

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren.
Vergaderschema 2023
Raadsver- GaderingFractieonder- steuningCommissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractieonder- steuning
9 november2 november14 december7 december27 november28 november29 november23 november

Donderdag 2 november om 19.30 uur: Fractievergaderig in het café van het Patronaat te St. Joost. Als voorbereiding op de Raadsvergadering van 9 november komen we bij elkaar om de Raadsagenda te bespreken. Zie voor de agenda de website van de gemeente. Presentatie over de begroting 2024 door Theo Zillekens.

Donderdag 2 november om 19.30 uur: Mantelzorgavond in het gemeentehuis. Voor alle mantelzorgers (met max. één introducé) in onze gemeente. Aanmelden niet meer mogelijk

Donderdag 9 november om 19.00 (!) uur: Raadsvergadering. Belangrijkste agendapunt: de begroting 2024. Let op: aanvangstijdstip is gewijzigd naar 19.00 uur.

Vrijdag 17 november van 09.30 – 17.00 uur: Kernenrit. Opgeven bij joverheesen@hotmail.com / 06-34034515. (zie programma in deze nieuwsbrief).

Maandag 20 november om 19.30 uur: Training Oppositie voeren in het Patronaat te St. Joost. Opgeven voor 5 november bij info@lijstsamenwerking.nl Doen mee!!

Woensdag 22 november van 19.00 – 20.30 uur: Online Raadsinformatiebijeenkomst Omnibuzz. Aanmelden voor 8 november per mail: secretariaat@omnibuzz.nl

Donderdag 23 november om 18.00 uur: Raadsbijeenkomst Westrom te Roermond (De Hanze 1). Definitieve uitnodiging volgt.

Zaterdag 25 november vanaf 15.30 uur: Eindejaarsactiviteit Lijst Samenwerking voor leden en niet leden! Aanmelden voor 10 november bij info@lijstsamenwerking.nl (zie programma in deze nieuwsbrief)

  1. Nieuws van de werkgroep opleiding/activiteiten.

In company training Oppositie voeren

In samenwerking met het Kennispunt voor Lokale Politiek Partijen organiseert Lijst Samenwerking een training Oppositie voeren. Deze vindt plaats op maandag 20 november, aanvang 19:30 uur in ’t Patronaat in Sint Joost. De training wordt verzorgd door de heer Laurens van Voorst, onder meer spreker, docent en raadslid in de gemeente Meijerijstad. Deze training duurt ongeveer 2 uur. Wij nodigen leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking uit om hieraan deel te nemen. De groepsgrootte is 20 personen. Bij een grotere interesse in deelname wordt eventueel een tweede avond georganiseerd. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit voor 5 november. Wij verheugen ons op uw deelname.

Eindejaars activiteit

Lijst Samenwerking organiseert op zaterdag 25 november een stadswandeling onder leiding van een of meerdere gidsen door de historische kern van het stadje Susteren. Deze start om 15 uur vanaf het Salvatorplein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aansluitend is vanaf 17 uur een eindejaarsborrel in café de Tunnelbar, Heidestraat 37 in Susteren. Onder het genot van een drankje en een warm en koud buffet is er een gezellig samen zijn. De bijeenkomst sluit om 20 uur. Alle leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking, met eventuele partner, zijn uitgenodigd voor deze activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit vóór 10 november 2023. Wij zien graag uit naar uw deelname en komst.

  1. DE punten inleveren voor de voedselbank.

Evenals voorgaande jaren gaat Lijst Samenwerking ook dit jaar weer DE punten inzamelen voor de voedselbank. Voor elke 500 punten wordt één pak koffie geschonken aan de voedselbank. Het vorig jaar werden in Echt-Susteren bijna 1 miljoen punten ingeleverd; goed voor bijna 2000(!) pakken koffie. Lijst Samenwerking wil dit jaar graag de 1 miljoen punten halen en heeft het aantal inleveradressen voor de DE punten fors uitgebreid. In nagenoeg elke kern van onze gemeente is een inleverpunt alsmede in enkele omliggende plaatsen. De DE punten kunnen tot kerstmis worden ingeleverd. Woensdag 27 december om 13.00 uur worden in het Patronaat te St. Joost de punten geteld (tot max. 18.00 uur) . Elke hulp bij het tellen is welkom. Wie komt? Graag even doorgeven aan Jo Verheesen (06-34034515 of joverheesen@hotmail.com).

  1. Kernenrit op vrijdag 17 november.

Het programma (wijzigingen voorbehouden):

09.30 uur: Vertrek vanaf Nieuwe Markt 55 (gemeentehuis), gevolgd door een korte rondrit door de gemeente met uitleg over enkele projecten. 10.30 uur: Bezoek aan het bedrijf IGTE, Edisonweg 37 te Echt. 12.30 uur: lunch in Het Spikkerdal, Spik 165 te Roermond-Asenray. ( aangeboden door Lijst Samenwerking) 14.30 uur: Bezoek aan Revalidatiecentrum Vita Nova (de nieuwe naam van het Zorghotel), Nassaustraat 116 te Roermond. 17.00 uur: diner in Brasserie het Ijzerenbos, Heerenstraat 3a te Susteren (voor eigen rekening).

luchtfoto van Het Spikkerdal

Opgeven voor de kernenrit is mogelijk bij Jo Verheesen (06-34034515 / joverheesen@hotmail.com). We gaan met een bus voor 50 personen (Lei Wolters-Roermond). De eigen bijdrage bedraagt voor leden € 10 en voor niet-leden van Lijst Samenwerking € 15. De bijdrage kan in de bus worden voldaan. Uiteraard geldt: vol=vol.

Vragen of suggestie? Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.