Nieuwsbrief week 43-2023

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren.
Vergaderschema 2023
Raadsver- GaderingFractieonder- steuningCommissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractieonder- steuning
9 november2 november

25 oktober
14 december7 december27 november28 november29 november23 november

Inleveren winterjassen tot en met 30 oktober bij het gemeentehuis of bij Menswel.

Woensdag 25 oktober om 19.30 uur: Commissie Algemene Zaken. De commissievergadering is in de Raadszaal en voor iedereen op de publieke tribune of op de lokale TV te volgen.

Vrijdag 27 oktober om 20.00 uur: Roergalmconcert in Patronaat te St. Joost. Deelnemende verenigingen: Fanfare Sint Paulus Maria-Hoop/ Fanfare Wilhelmina Vlodrop en Fanfare St. Judocus St. Joost. Gratis toegankelijk voor iedereen!

Donderdag 2 november om 19.30 uur: Fractievergaderig in het café van het Patronaat te St. Joost. Als voorbereiding op de Raadsvergadering van 9 november komen we bij elkaar om de Raadsagenda te bespreken. Zie voor de agenda de website van de gemeente. Presentatie vooraf over de begroting 2024 door Theo Zillekens.

Donderdag 2 november om 19.30 uur: Mantelzorgavond in het gemeentehuis. Voor alle mantelzorgers (met max. één introducé) in onze gemeente. Aanmelden kan tot 26 oktober bij: mantelzorg@menswel.nl

Donderdag 9 november om 19.00 (!) uur: Raadsvergadering. Belangrijkste agendapunt: de begroting 2024. Let op: aanvangstijdstip is gewijzigd naar 19.00 uur.

Woensdag 22 november van 19.00 – 20.30 uur: Online Raadsinformatiebijeenkomst Omnibuzz. Aanmelden voor 8 november per mail: secretariaat@omnibuzz.nl

Donderdag 23 november om 18.00 uur: Raadsbijeenkomst Westrom te Roermond (De Hanze 1). Definitieve uitnodiging volgt.

  1. Nieuws van de werkgroep opleiding/activiteiten.

In company training Oppositie voeren

In samenwerking met het Kennispunt voor Lokale Politiek Partijen organiseert Lijst Samenwerking een training Oppositie voeren. Deze vindt plaats op maandag 20 november, aanvang 19:30 uur in ’t Patronaat in Sint Joost. De training wordt verzorgd door de heer Laurens van Voorst, onder meer spreker, docent en raadslid in de gemeente Meijerijstad. Deze training duurt ongeveer 2 uur. Wij nodigen leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking uit om hieraan deel te nemen. De groepsgrootte is 20 personen. Bij een grotere interesse in deelname wordt eventueel een tweede avond georganiseerd. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit voor 5 november. Wij verheugen ons op uw deelname.

Eindejaars activiteit

Lijst Samenwerking organiseert op zaterdag 25 november een stadswandeling onder leiding van een of meerdere gidsen door de historische kern van het stadje Susteren. Deze start om 15 uur vanaf het Salvatorplein. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aansluitend is vanaf 17 uur een eindejaarsborrel in café de Tunnelbar, Heidestraat 37 in Susteren. Onder het genot van een drankje en een warm en koud buffet is er een gezellig samen zijn. De bijeenkomst sluit om 20 uur.

Alle leden en sympathisanten van Lijst Samenwerking, met eventuele partner, zijn uitgenodigd voor deze activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via een mailtje naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit vóór 10 november 2023. Wij zien graag uit naar uw deelname en komst.

  1. Uit de bestuursvergadering.

Tijdens de laatste bestuursvergadering zijn 4 werkgroepen ingesteld:

  • Werkgroep politiek/fractie o.l.v. Jos W. en Jo
  • Werkgroep communicatie o.l.v. Fleur en John
  • Werkgroep opleiding/activiteiten o.l.v. Wil en Theo
  • Werkgroep kernen o.l.v. Jos P en ToineDe werkgroepen kunnen nu verder uitgebreid worden met leden die graag een inhoudelijke bijdrage willen leveren. Mocht je belangstelling hebben: meld het bij onze secretaris: Theo Zillekens: theozillekens@outlook.com
  1. Folder tegels in Pej.

Net wie bie de äöpening van ’t nuuj winkelcentrum in Ech in 2012 is kortgeleje ouch in Pej ’n aantal dialectspreuketegels gelag. Veldeke Krink Ech haetj ouch noe ‘ne route-folder samegestèldj óm langs al die tegels te loupe, mit oetlèk van de beteikenis van die spreuke. Dae folder is oetgedeildj bie de äöpening van ’t nuje centrum op 13 oktoaber j.l. mer noe ouch nog aaf te haole bie AH-Linders supermert. De route kan nog altied geloupe waere.

Momenteel ligke in Pej nog neet zoaväöl tegels. Mer äöver die d’r noe waal ligke, geuftj dae folder informatie. De tegels in Pej betreffe soms spreuke, mer meis aanduidinge van de plek of ómgaeving wo dae tegel liktj. Es in de kómmendje jaore de vernujing van straote of stoepe in Pej verder geitj, kènne w’r dae folder verder aanvölle. De tegelwanjeling in Pej tuuentj väörop de tegel ”’t Greun van ’t graas” dae al in 2021 bie ’t begin van de werkzaamheje is gelag bie de speeltuin op ’t Hènge. De wanjeling begintj bie ‘t “Vastelaovesmonemènt”, bie de plek wo tót väör kort ’t Patronaat stóng.

  1. DE punten inleveren voor de voedselbank.

Evenals voorgaande jaren gaat Lijst Samenwerking ook dit jaar weer DE punten inzamelen voor de voedselbank. Voor elke 500 punten wordt één pak koffie geschonken aan de voedselbank. Het vorig jaar werden in Echt-Susteren bijna 1 miljoen punten ingeleverd; goed voor bijna 2000(!) pakken koffie. Lijst Samenwerking wil dit jaar graag de 1 miljoen punten halen en heeft het aantal inleveradressen voor de DE punten fors uitgebreid. In nagenoeg elke kern van onze gemeente is een inleverpunt alsmede in enkele omliggende plaatsen. De DE punten kunnen tot kerstmis worden ingeleverd. Op woensdag 27 december om 13.00 uur worden in het Patronaat te St. Joost de punten geteld. Vragen over deze actie: Jo Verheesen (06-34034515). De inleveradressen:

Echt

Fam. van Gellecom, Kreijerstraat 22

Mevr. Palmen, Zilversparstraat 29

Mevr. Körvers, Margrietstraat 36

Gebroek

Lisenka en Wim, Peutenweg 9

Aasterberg

Fam. Suilen, Aasterbergerweg 87

Pey

Imke en Ton, Isabellastraat 2

Fam. Verheesen, Thaalweg West 1

Schilberg

Mevr. Geelen, Rozenstraat 43

Koningsbosch

Dhr. Hendricks, Kerkstraat 27A

Fam. Nelissen, Kerstraat 64

Maria Hoop

Fam. Dijcks, Diergaarderstraat West 67

St. Joost

Mevr. Vaessen, Op de Baant 32

Slek

Dhr. van Neer, Roodtstraat 6

Hingen

Fam. Beckers, Vulenstraat 7

Susteren

Fam. Wackers, Chris Plitscherlaan 18

Mevr. Waaijen, Molenveldweg 8

Dhr. Peters, Hommelweg 9

Nieuwstadt

Fam. Wauben, Haverterweg 7

Roosteren

Mevr. Habets, Bongerhof 2

Dieteren

Fam. Eisenga, Corneliushof 29

Maasbracht

Mevr. Verkoulen, Stevensweerterweg 78

Linne

Fam. van Neer, Emmastraat 8

Fam. Everaert, Marktstraat 14

St. Odiliënberg

Fam. Ummels, Reutjesweg 19

Melick Jeanne en Twan, Peereboom 26

Montfort Fam. Wolters, Velvin 19

Is er ergens nog een “witte vlek” wat betreft verdeling inleverpunten in onze gemeente en jij bent bereid om ook als inleverpunt te fungeren, laat het dan weten!

  1. Kernenrit op vrijdag 17 november.

Op dit moment wordt gewerkt aan het programma voor de volgende kernenrit, welke plaatsvindt op vrijdag 17 november a.s. Omdat het programma nog niet bekend is, volgt in de volgende nieuwsbrief meer informatie. Noteer alvast de datum.

Vragen of suggestie? Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.