Nieuwsbrief week 38

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week.

Vandaag heten we onze nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 speciaal welkom. Zij ontvangen vandaag voor de eerste keer onze wekelijkse digitale nieuwsbrief. Ook voor hun geldt: geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief. Veel succes!

 • Raadsvergadering en steunfractievergadering.

Op donderdag 30 september om 19.30 uur wordt de eerstvolgende raadsvergadering gehouden. De agenda en de bijbehorende stukken zijn op de site van de gemeente te vinden. Als voorbereiding op deze raadsvergadering komen wij als Lijst Samenwerking bij elkaar op donderdag 23 september om 19.30 uur in de raadszaal (zij-ingang). Ieder lid van Lijst Samenwerking is welkom op deze voorbespreking. Aanmelden is niet nodig.

 • Kermis in Echt.

De bekende kermis van Echt kan dit jaar weer doorgaan en wordt gehouden van zaterdag 2 oktober t/m zondag 10 oktober. De opening –in aangepaste vorm- is zaterdag 2 oktober om 14.00 uur op het kermisterrein. Geen optocht met uitdelen van vlaai!

 • Grote Clubactie.

Elk jaar doen meer dan 5000 verenigingen in heel Nederland mee aan de Grote Clubactie. Door de verkoop van loten (€ 3,- per stuk) vloeit 80% rechtstreeks in de kas van de vereniging. Het vorig jaar werd zo € 9,5 miljoen opgehaald. 

Ook dit jaar doen weer verenigingen uit onze gemeente mee.

Zo ook de Stichting Ponykamp 4 Kids die elk jaar een vakantieweek in de vorm van een ponykamp op manege Op de Berg (Gradussen) organiseert voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Zo’n week is voor de kinderen gratis! Door o.a. de verkoop van loten probeert de Stichting Ponykamp 4 Kids ook in 2022 zijn vakantieweek te organiseren. Loten zijn verkrijgbaar in de manege of door een mailtje te sturen naar joverheesen@hotmail.com

  

 • GOGIVE.

Van GOGIVE ontvingen we onderstaande uitnodiging. We kennen het bedrijf van onze kernenrit. En natuurlijk omdat Frank Schers lid is van onze partij. Een bezoek zeker waard!

Graag nodigen we je uit voor onze jaarlijkse showroomsale. Niet zoals gewoonlijk in januari-februari maar nu in september.

Door corona is alles anders, maar wij willen toch graag een sale organiseren voordat de nieuwe spullen weer binnenkomen.

Wel gaat het iets anders als gewoonlijk, we houden de sale dit jaar in de productiehal.

De producten zijn overzichtelijk uitgestald met voldoende ruimte voor iedereen. Handen kunnen gedesinfecteerd worden.

Onze showroom producten en kerstrestanten bieden we weer voor minder dan de helft aan.

Elektrische apparaten, trolleys & tassen, woon accessoires, BBQ-items, keuken accessoires, verzorgingsproducten, spellen, boeken en nog veel meer.

Leuke geschenken voor; de bedrijfsbingo, verjaardagen, sinterklaas/kerstcadeaus, de kinderen die op kamers gaan of gewoon om jezelf te verwennen.

Kom samen met je collega’s of vriend(inn)en en maak er een leuk uitje van.

Wanneer?

Donderdag 23 september van 13.00-18.00

Vrijdag 24 september van 9.00-17.00

Zaterdag 25 september van 9.00-13.00

De koffie met iets lekkers staat ook in de loods voor jullie klaar.

Met vriendelijke groet,

Team Gogive: Sharon, Kim, Juliëtte, Carla, Piet, Christel en Frank

Beneluxstraat 7| 6014 CC Ittervoort | +31 (0)475 470 693 | www.gogive.nl 

 • Transitievisie Warmte in Peyerhoaf.
 • Gemeente Echt-Susteren heeft de mogelijkheid om één kern of wijk aan te melden voor de Rijkssubsidie ‘Programma Aardgasvrije Wijken’ (PAW). Naar aanleiding van onder andere een enquête in augustus en een uitgebreide analyse zijn Maria Hoop en de wijken Christina (Nieuwstadt) en In de Mehre (Susteren) gekozen als mogelijke kanshebbers voor de subsidie.

  Informatie voor gekozen kernen en wijken

  Woont u in Maria Hoop of de wijken Christina (Nieuwstadt) of In de Mehre (Susteren)? Dan biedt deze subsidie financieel een mooie kans voor het verduurzamen van uw woning en kunt u deelnemen aan de informatieavond op 28 september. Deze wordt gehouden in de zaal van Peijerhoaf (Houtstraat 7, Echt) en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.

  Tijdens deze informatieavond wordt uitgelegd waarom juist úw wijk in aanmerking komt voor de subsidie. Een belangrijke subsidievoorwaarde is dat zoveel mogelijk inwoners van de kern of wijk bereid zijn stappen te zetten richting verduurzaming. Deze bereidheid bepaalt voor een belangrijk deel welke wijk wordt aangemeld voor de PAW subsidie.

  Bent u geïnteresseerd in het verduurzamen van uw woning met subsidie van het rijk én woont u in een van de drie wijken? Meld u dan tot en met zondag 26 september hier aan voor de informatieavond.

  • De belangrijkste data op een rijtje:

  Donderdag 23 september om 19.30 uur: steunfractie in de Raadszaal.

  Zondag 26 september om 13.30 uur: herdenking nabij monument te Lilbosch.

  Dinsdag 28 september om 19.30 uur: Transitievisie Warmte in Peyerhoaf.

  Donderdag 30 september om 19.30 uur: raadsvergadering in de Raadszaal.

  Zaterdag 2 oktober om 14.00 uur: opening kermis op het kermisterrein.

  • Vragen, opmerkingen, suggesties?

  Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

  Tot de volgende keer.