Nieuwsbrief week 27

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van week 27, geef gerust zaken door die van belang zijn.

  • Dakpannenfabriek Cuypers (vervolg).

  In de vorige uitgave van de nieuwsbrief staat vermeld dat Lijst Samenwerking bij VOF ’t Thaal (ontwikkelaar van de locatie Dakpannenfabrief Cuypers) o.a. heeft gepleit voor fysieke bijeenkomsten (naast de reeds gehouden digitale bijeenkomsten). De VOF heeft hierop gereageerd dat op donderdag 15 juli van 16.00 tot 19.00 uur in de Peyerhaof (Houtstraat) een inloopmiddag wordt gehouden voor belangstellenden. Fijn dat ons signaal zo snel is opgepakt! Het woningbouwprogramma bestaat op dit moment uit 20 grondgebonden woningen, 20 sociale huurwoningen, 10 huurwoningen in het midden segment, 24 zorgeenheden t.b.v. PSW en 400m2 dagbesteding PSW. De moeite waard om naar de plannen te gaan kijken!  

  • Raadsvergadering.

  Op woensdag 7 juli om 19.30 uur wordt de eerstvolgende Raadsvergadering gehouden die na de spreektijd van de Raad wordt geschorst. Op donderdag 8 juli vanaf 19.30 uur wordt de vergadering voortgezet. Dit is de eerste fysieke vergadering van het jaar en wordt gehouden in de ronde ruimte van het gemeentehuis. Publiek is nog niet welkom! De raadsvergadering is live te volgen via de lokale omroep SOL2.            

  • Werkzaamheden N 296 Susteren Maaseik.

Werkzaamheden N 296 Susteren Maaseik.De N296 van Susteren naar Maaseik is een provinciale weg. In het weekend van vrijdag 17 september 19.00 uur tot maandag 20 september 06.00 uur wordt over een lengte van 2 km het asfalt vervangen. Van hectometerpaal 0,7 tot 2,7 vinden de werkzaamheden plaats. Het gehele wegvlak (3,5 km) wordt afgesloten en er wordt een omleidingsroute ingesteld.

  • FC RIA bestaat 95 jaar.

  Onze gemeente telt nog vele sportverenigingen. Doordat de gemeente uit vele kernen bestaat, zijn in de grotere kernen ook voetbalverenigingen te vinden. Zo ook in Nieuwstadt waar FC RIA dit jaar haar 95 jarig bestaan viert (29 mei 1926 opgericht). FC RIA (Rooms In Alles) voetbalt al 55 jaar op het huidige sportpark “Krekelzank” . De vereniging telt nog 4 seniorenelftallen en veel jeugd. Wij feliciteren deze vereniging met hun 95 jarig bestaan en wensen hun nog vele sportieve successen toe in de toekomst.  

  1. Sjarabang (nogmaals).

  Al gaan kijken naar het kunstwerk van Sjarabang bij het monument bij de paters van Lilbosch? Bestuurslid Francesca Penders van de Stichting Op Vleugels der Vrijheid heeft met vele ouderen klaprozen gehaakt. En hoe! Het geheel is een toepasselijk en indrukwekkend kunstwerk geworden; een bezoekje/fietstocht zeker waard.  

  • Vragen, opmerkingen, suggesties?

  Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen! Tot de volgende keer.