Nieuwsbrief week 24

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van week 24.

Dank voor het insturen van wetenswaardigheden die van belang kunnen zijn voor een politieke partij. Aan de inhoud van de artikelen kunt u aflezen dat wetenswaardig best breed mag worden uitgelegd!

Raads- en commissievergaderingen

De laatste raadsvergadering voor de zomervakantie staat gepland op 7 en 8 juli.

Voorafgaand vergaderen de Commissie Omgeving (maandag 21 juni), Maatschappij (dinsdag 22 juni) en Algemene Zaken (woensdag 23 juli).

Op de agenda staan vooral financiele zaken: jaarrekening 2020, 1 e bestuursrapportage 2021 en kadernota 2022.

Het is de bedoeling voor het eerst sinds vele maanden weer in het gemeentehuis te vergaderen en niet meer via Microsoft-Teams. De fractievergadering, waarop alle leden welkom zijn, wordt gehouden op donderdag 1 juli om 19.30 uur. De locatie wordt de volgende keer vermeld in de nieuwsbrief. De eerste Raadsvergadering na de zomervakantie is 30 september.  

Nieuwe natuur.

Wie regelmatig in het Kranenbroek wandelt, heeft gezien hoe het Limburgs Landschap het bosbeheer heeft aangepakt en enkele nieuwe wandelpaden heeft aangelegd. Het is de bedoeling rondom de nieuwe wandelpaden het herdenkingsbos aan te leggen. Jammer dat daarvoor eerst een bestaand bos rigoureus gerooid moest worden. Lijst Samenwerking had liever een uitbreiding van het bosgebied gezien met een herdenkingsbos (waar mensen een boom kunnen kopen/planten).

Afscheid Leo Reyrink van Grenspark Maas-Swalm-Nette.

Op 25 juni neemt Leo Reyrink afscheid als secretaris van het grensoverschrijdende Maas-Swalm-Nette. Ook de gemeente Echt-Susteren neemt deel aan dit grenspark. Het Grenspark Maas-Swalm-Nette bestaat vanaf 2002 en is een samenwerking van 4 Duitse regio’s (Kreis) en 7 Limburgse gemeenten van Venlo t/m Echt-Susteren. In dit grote natuurgebied zijn de afgelopen jaren o.l.v. Leo Reyrink en zijn tam vele projecten gerealiseerd. Lijst Samenwerking heeft tijdens een kernenrit een bezoek gebracht aan dit samenwerkingsverband. We zijn toen gastvrij ontvangen in een zaal van manege Venhof met aansluitend een korte wandeling door het Meinweggebied. Het afscheid van Leo Reyrink (die met pensioen gaat) vindt online plaats van 12.30 13.30 uur. Lijst Samenwerking is hierbij ook aanwezig!    

Pey en het patronaat

  Op dit moment wordt het Patronaat en het daarbij gelegen woonhuis/cafe gesloopt. Reeds jaren zijn er plannen om het gebied te herinrichten. M.n. het parkeren wordt rondom de kerk aanzienlijk verbeterd. Het gebouw van scouting Maria Goretti blijft staan, omdat het nog niet zo lang geleden volledig gerenoveerd is. Het sloopbedrijf is bezig om de laatste restanten van het gebouw op te ruimen. Daarmee komt een einde aan een gebouw dat een belangrijke functie heeft vervuld in de parochie en gemeenschap Pey. Vele verenigingen en activiteiten vonden er onderdak. Zeer bekend waren de kienavonden die in de gloriejaren bijna dagelijks (!) werden gehouden door diverse verenigingen. De meeste verenigingen hebben een nieuw onderdak gevonden.  

  • Vragen, opmerkingen, suggesties?

  Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen! Tot de volgende keer.