Nieuwsbrief week 23

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van week 23. Dank voor de reacties vorige week op het verschijnen van de nieuwsbrief. Stuur ook wetenswaardigheden in die van belang kunnen zijn voor een politieke partij. Aan de inhoud van de artikelen kunt u aflezen dat wetenswaardig best breed mag worden uitgelegd!  

  1. Omnibuzz.

  Omnibuzz is een samenwerking van 30 Limburgse gemeenten (m.u.v. Mook en Middelaar) die doelgroepenvervoer regelen. Na ruim 5500 inwoners uit de gemeenten naar vaccinatielocaties te hebben vervoerd, stopt men nu met deze service voor niet WMO klanten, volgens onderstaand bericht uit het persbericht. Omnibuzz stopt per 1 juli 2021 met gratis vervoer naar vaccinatielocatie van ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas

  1. Wandelen.

  Velen kennen met wandelen het wandelroutenetwerk. In de gemeente Echt-Susteren ruim 270 km lang, maar ook in de omliggende gemeenten ingevoerd. Je kunt zelf aan de hand van de kaarten een route uitstippelen en zo de afstand bepalen. Natuurlijk wil je tijdens zo’n wandeling op de route ergens iets kunnen drinken. Wie van vroeg vertrekken houdt, weet dat rond 10.00 uur nog niet veel zaken open zijn. Dezer dagen weer een nieuw adres ontdekt in het buitengebied tussen Posterholt en Vlodrop: Op Homme, Bakhuisweg 3a te Posterholt (2 km van de kerk van Vlodrop). Dagelijks(!) open van 09.00 18.00 uur.  

Bij deze boerderijwinkel (asperges, blauwe bessen) is sinds kort een buitenterras: keurig verzorgt en heerlijke koffie met alles erop en eraan. Parkeer de auto bij de kerk van Vlodrop en volg daar de borden van het wandelroutenetwerk 35-39-38-16-15. Na ongeveer 2 km vindt men Op Homme. Gerund door Carla en Leon Barrois-Sturmans. Leon Barrois is afkomstig van Echt (Peyerstraat).

  1. Hangplek voor jeugd van Koningsbosch.

De jeugd in Koningsbosch krijgt een eigen hangplek bij de voetbalvelden van Conventus’03. De gemeente was op zoek naar een pand, maar dat was volgens de jongeren niet nodig. Een ontmoetingsplek was een vurige wens van enkele groepen jongeren in Koningsbosch. Zij richtten zich met het verzoek tot de gemeente. Uit gesprekken met de jongeren bleek dat zij niet zozeer een gesloten ruimte nodig hadden. Men wilde liever een veredelde hangplek.”

De gemeente ging vervolgens op zoek en kwam uit bij een locatie nabij voetbalvereniging Conventus’03 aan de rand van het dorp. De club en de jongeren hebben inmiddels de locatie goedgekeurd. Raadslid Bert Hendricks van Lijst Samenwerking vroeg in de raadsvergadering wel aandacht voor de buurtbewoners. Hoewel dat er slechts enkelen zijn in het buitengebied, wil hij dat ze goed geïnformeerd worden. De wethouder zegde dat toe. Voor de hangplek wil de gemeente 35.000 euro uittrekken.

  1. Sporthal Susteren …….

Reeds in oktober 2020 vroeg ons raadslid Har Peters aandacht voor de gevaarlijke situatie bij de nieuwe sporthal te Susteren waar de leien die de buitengevel bekleden los lieten. Gevaarlijk voor m.n. de schoolgaande jeugd naast de sporthal. Het bleek dat gemeente en aannemer van mening verschilden over oorzaak en verantwoordelijkheid. Uiteindelijk is een minnelijke regeling uit de bus gekomen, waardoor dezer dagen is begonnen met het verwijderen en herstellen van de leien. Ook dat ging niet van een leien dakje: tot 2 keer moesten de leistenen verwijderd en weer opnieuw aangebracht worden. Hopelijk met blijvend resultaat!

foto: Toine Bocken.  

Vragen, opmerkingen, suggesties?

  Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen! Tot de volgende keer.