Nieuwsbrief week 21-2023

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren.
Vergaderschema 2023
Raadsver- gaderingFractieonder- steuningCommissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractieonder- steuning


1 juni
4 en 5 juli29 juni19 juni20 juni21 juni15 juni
28 september21 september11 september12 september13 september7 september
9 november2 november23 oktober24 oktober25 oktoberoktober
14 december7 december27 november28 november29 november23 november
  1. Omgevingsvisie 2040 gemeente Echt-Susteren.

Hoe ziet de gemeente Echt-Susteren er uit in 2040? Het antwoord op deze vraag komt in de Omgevingsvisie 2040 te staan. Deze visie beschrijft hoe de inwoners in Echt-Susteren willen wonen, werken en recreëren. De gemeente wil de Omgevingsvisie samen met inwoners, verenigingen, ondernemers en partners maken. Om ieders input en ideeën te horen, vinden er in mei en juni drie bijeenkomsten plaats in Maria Hoop, Echt en Roosteren. Denkt u mee?

Tijdens de bijeenkomsten wordt gezamenlijk bepaald hoe de ‘stip op de horizon’ eruit ziet. De bedoeling is na de drie werksessies een goed beeld te hebben van Echt-Susteren in 2040. De gemeente heeft er voor gekozen dezelfde sessie op drie verschillende data en locaties te houden. Zo heeft iedereen de kans om, dicht bij huis, mee te doen. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur op:

Woensdag 7 juni: Buurthuis St. Joris, Echt (Cypresstraat 58) Woensdag 14 juni: MFC De Hoge Bongerd, Roosteren (Eyckholtstraat 7A)

Aanmelden voor één van de drie werksessies kan per e-mail omgevingsvisie@echt-susteren.nl. Geef in de e-mail aan voor welke sessie en met hoeveel personen u zich aanmeldt.

  1. Open dag kinderboerderij ’t Hertenspoor: zaterdag 3 juni.

Lijst Samenwerking steunt al jaren de kinderboerderij en is jaarlijks (met een kruiwagen vol voer) aanwezig op de OPEN DAG. Op zaterdag 3 juni gaan we weer en verzamelen we ons om 10.30 uur bij de ingang om samen naar binnen te gaan. Wie gaat mee? Opgeven bij joverheesen@hotmail.com.

  1. Nieuwe website gemeente!

De gemeente Echt-Susteren krijgt een gloednieuwe gemeentelijke website. Afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt. Begin juni wordt de nieuwe website officieel in gebruik genomen.

Bent u nieuwsgierig hoe de nieuwe website eruit gaat zien? Bekijk dan snel de tijdelijke proefversie op https://probeer.echt-susteren.nl/ of scan de QR-code. U kunt laten weten wat u van de website vindt via de groene knop ‘Uw mening’ op de homepage. De gemeente is erg benieuwd naar uw reactie.

  1. Open Dag Zorgatelier Heemels – Koningsbosch zaterdag 10 juni.

Een bezoek (meer dan) waard!

  1. Kernenrit vrijdag 16 juni.

Lijst Samenwerking organiseert sinds het ontstaan van de gemeente Echt-Susteren, dit jaar 20 jaar geleden (zie ook Open Dag) kernenritten. De eerste kernenrit van 2023 wordt gehouden op vrijdag 16 juni van 09.30 tot 17.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit: in de ochtend bezoeken we het distributiecentrum van de Voedselbank Limburg in Landgraaf voor tekst en uitleg én een rondleiding. De gemeente Echt-Susteren subsidieert de voedselbank en (steeds meer) inwoners maken gebruik van de voedselbank. ’s Middags hebben wij de lunch gereserveerd bij Number 10 te Nieuwstadt. Vervolgens bezoeken we het Grenspark Maas-Swalm-Nette (waar onze gemeente lid van is). We hebben dan een rondleiding door het Meinweggebied met 2 gidsen (korte en langere route indien gewenst). Om 17.00 uur zijn we weer terug bij de opstapplaats: Nieuwe Markt 55 (gemeentehuis) te Echt. Voor de liefhebbers (en voor eigen rekening) staat dan in Grieks restaurant Parthenon te Susteren het diner gepland.

De eigen bijdrage voor leden bedraagt € 10,- en voor niet leden € 15,- Opgeven bij joverheesen@hotmail.com / 06-34034515 / 0475-485487. Er zijn nog 6 plaatsen beschikbaar!

  1. Info avond over renovatie A73 tunnels op dinsdag 13 juni.

In de zomerperiode worden de tunnels op de A73 gerenoveerd en de tunnels worden daarvoor een aantal weken gesloten.

Dit heeft impact voor de inwoners en bezoekers van de regio. Aan gemeenteraadsleden zijn hierover al vragen gesteld door de inwoners van hun gemeente.

De werkzaamheden aan de tunnels worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Midden Limburg Bereikbaar (voorheen Roermond Bereikbaar) verzorgt het mobiliteitsmanagement rondom de tunnelrenovatie. Dit houdt in dat Midden Limburg Bereikbaar de communicatie verzorgt en ook bijvoorbeeld werkt aan mogelijke alternatieven voor mensen tijdens de periode. Denk hierbij aan het bekend maken van omleidingsroutes, het aanbieden van leen-e-bikes of kortingen op treinkaartjes.

Graag willen we gemeenteraadsleden en commissieleden informeren over de renovatie en wat dat betekent voor de inwoners en bezoekers van de regio, zodat zij eventueel vragen hierover kunnen beantwoorden of mensen kunnen verwijzen naar websites en andere informatiebronnen.

We organiseren hiervoor een bijeenkomst in het stadhuis van Roermond, op 13 juni om 19.30 uur. We nodigen de raadsleden en commissieleden van de Midden-Limburgse en een aantal Noord-Limburgse gemeenten uit.

We vragen iedereen om zich aan te melden via de link: info@middenlimburgbereikbaar.nl

Hartelijk dank, ook namens Rijkswaterstaat,  

Trude Rietveld | Programmamanager Midden Limburg Bereikbaar

truderietveld@middenlimburgbereikbaar.nl T 06 43 14 71 21

  1. Bakkerij Roubroeks – Susteren sluit deuren zaterdag 17 juni.

De bakkerij aan de Dieterderweg in Susteren gaat na 61 jaar dicht.

Bakkerij Marcel Roubroeks is op zaterdag 17 juni voor het laatst geopend. Marcel en Ria Roubroeks vertellen aan hun klanten in een brief dat ze het wat rustiger aan willen gaan doen. Ze hebben gezocht naar een overnamekandidaat maar zeggen dat dit in deze tijd zeer moeilijk is. Hun winkel op de Heistraat in Sittard blijft wel open.

“31 jaar geleden hebben wij de bakkerij overgenomen van Martien en Tonny Thissen. Wij hebben altijd met passie en plezier voor u klaargestaan. Wij bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen en misschien tot ziens in Sittard”, besluiten ze in de brief.

Vragen of suggestie? Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.