Nieuwsbrief week 19-2022

In Algemeen door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij weer de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  • Lijst Samenwerking na de verkiezingen.

De gemeenteraad van Echt-Susteren 2022-2026 met burgemeester en griffier.

De eerstvolgende raadsvergadering is woensdag 1 juni. Iedereen is welkom op de fractievergadering van woensdag 25 mei om 19.30 uur. Normaal gesproken op donderdag (26 mei), maar i.v.m. Hemelvaartsdag.  Vergaderlocatie: fractiekamer (zij-ingang Marktstraat)

  • Opening Cultureel erfgoed weekend.

Het weekend van 14 en 15 mei aanstaande staat in onze gemeente in het teken van cultureel erfgoed. Klinkend erfgoed staat daarbij centraal. Alle klokken worden geluid er klinken allerlei instrumenten en er wordt gezongen.

Wethouder Pustjens geeft op vrijdag 13 mei om 19.00 uur het startsein. Hij opent dan een kleine tentoonstelling in het Cultuurhuis Edith Stein. De heer Boselie, stadsarchivaris van de gemeente Sittard-Geleen zal een korte inleiding geven over het thema “Cultureel Erfgoed”.                                                    Gedurende het weekend kunt u dan verder kennis maken met allerlei aspecten van het culturele leven in onze gemeente. 
Graag nodigen wij u uit bij de opening in het Cultuurhuis aanwezig te zijn. Wilt u, voor de organisatie even aanmelden. Ad.gijzels@burokontent

  • Lokale cadeaubon.

De gemeente Echt-Susteren heeft eind 2021 succesvol de Lokale Cadeaubon geïntroduceerd. Hiermee wordt de lokale economie ondersteund en ontvangen lokale ondernemers de volledige waarde van de ingeleverde cadeaubon. In vijf maanden tijd zijn al meer dan 3.500 bonnen uitgegeven en is al voor bijna €10.000,- euro verzilverd. 


De Lokale Cadeaubon is verkrijgbaar in verschillende waarden (€10,-, €15,- en €25,-). De cadeaubon is digitaal te bestellen via de vernieuwde website van Het Smalste Stukje Nederland (www.hetsmalstestukjenederland.nl/lokale-cadeaubon-bestellen) en in fysieke vorm, na pinbetaling, verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis. De cadeaubon is na uitgifte twee jaar geldig en dient in één keer besteed te worden bij een van de aangesloten ondernemers. Kijk op  www.hetsmalstestukjenederland.nl/lokale-cadeaubon-deelnemers om te zien welke ondernemers al aangesloten zijn. De pagina met deelnemers op de nieuwe website wordt nog verder aangevuld. In totaal zijn al 92 ondernemers aangesloten.  Heb je vragen of wil je bonnen bestellen? Neem dan contact op via lokalebon@echt-susteren.nl of bestel je bon aan de balie van het gemeentehuis. Kijk voor meer informatie en de algemene voorwaarden op www.hetsmalstestukjenederland.nl/lokale-cadeaubon

  • Heiligdomsvaart Susteren. 


Het jaar van de Heiligdomsvaart Susteren 2022 is inmiddels in volle gang. De organisatie is druk bezig met ervoor te zorgen dat het weer een schitterende Heiligdomsvaart wordt waar iedereen nog lang over zal praten.

In november hadden we de intentie om “Het huis van de Heiligdomsvaart” aan u te tonen, maar helaas hebben we dit om de welbekende reden moeten annuleren.

We willen u , als lid van de Vrienden van de Heiligdomsvaart nu de kans bieden om bij ons te komen kijken en u bij te praten over de ontwikkelingen en alles waar we mee bezig zijn op dit moment. Dit alles onder het genot van koffie/thee met vlaai en andere versnaperingen.

Daarom nodigen we u graag uit op zondag 22 mei om 11.00 uur in “Het huis van de Heiligdomsvaart”, Molenlaan 32 in Susteren. Wie interesse heeft om mee te gaan, dient zich even aan te melden bij Jos Wackers (jwackers1958@kpnmail.nl)

  • Aanleg glasvezel; klachten over herstraten.

In diverse kernen in onze gemeente wordt (binnenkort) glasvezel aangelegd. Na aanleg bereiken ons klachten over het herstraten. Mochten er meer klachten binnenkomen, dan zullen we artikel 33 vragen stellen. Op dit moment kan dat via een melding. Klachten doorgeven aan joverheesen@hotmail.com

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

Tot de volgende keer.