Nieuwsbrief week 14-2022

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij weer de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  • Lijst Samenwerking na de verkiezingen.

 Op donderdag 21 april om 19.30 uur  is de eerstvolgende Raadsvergadering. De agenda is nog niet bekend. Ook niet of op die vergadering het coalitieakkoord wordt besproken en de nieuwe wethouders worden gekozen. 

Voorafgaand aan elke raadsvergadering houden wij als partij onze steunfractie-vergadering. Normaal gesproken op de donderdag ervoor, maar door een aantal verhinderingen die avond, wordt de steunfractie-vergadering gehouden op woensdag 13 april om 19.30 uur in de raadszaal (ingang Marktstraat).   

Iedereen (elk lid) is welkom op deze steunfractie-vergadering!

  • Illegale stortingen in het buitengebied.

Medewerkers van de buitendienst van Openbare Werken worden er dagelijks mee geconfronteerd: illegale dumpingen in het buitengebied. De totale kosten bedragen meer dan € 100.000 per jaar. Te betalen door de burgers uiteindelijk.

Afgelopen week bijgaande storting op de grens van Echt-Susteren en Roerdalen in het buitengebied nabij St. Joost. Net 10 meter over de grens op het grondgebied van Roerdalen………

  • Inwoners Koningsbosch kunnen weer fysiek naar de huisarts

In december ging huisarts Korthals namelijk met pensioen waardoor de 1300 patiënten op zoek moesten naar een nieuwe dokter. In de tussentijd kon men een e-consult aanvragen bij online praktijk Arene.

‘Goede zorg op locatie’
Voor veel inwoners komt daar vanaf donderdag 7 april verandering in: huisartsenpraktijk Maasbracht heeft vanaf dan twee keer per week een inloopspreekuur in gemeenschapshuis Oos Heem. “Een buurtcomité heeft ons benaderd of wij iets konden betekenen voor de inwoners van Koningsbosch”, vertelt teammanager Tamara Maes-Smeets. “Wij hadden al een grote groep mensen uit Koningsbosch die bij ons staan ingeschreven en wilden hen ook goede zorg op locatie bieden

Online consult kan ook
Buiten het inloopspreekuur kunnen inwoners ook een online consult, zoals ze dat de afgelopen maanden hebben gedaan, aanvragen of terecht op de locatie in Maasbracht. “De reacties zijn positief tot nu toe, wat ik zelf tenminste meekrijg”, vertelt Maes-Smeets.

Vanaf 1 januari hoopt de praktijk er een vaste huisarts aan te stellen. Of er dan bijvoorbeeld meer inloopspreekuren gaan komen, is voorlopig nog even afwachten.

‘Goede ontwikkeling’
Marijn van Oord, voorzitter van de Limburgse afdeling van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), vindt het inloopspreekuur in Koningsbosch een goede ontwikkeling: “Dit is denk ik een begin van een nieuwe goede oplossing. Maar wij geloven nog steeds dat een huisarts dicht in de buurt moet zijn zodat je een vertrouwensband met je huisarts kan opbouwen en hij de omgeving goed kent.”

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

Tot de volgende keer.