Nieuwsbrief week 13-2024

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

  1. Gemeente Echt-Susteren en de agenda voor 2024.
Vergaderschema 2024Commissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractie-vergaderingRaads- vergaderingFractie- vergaderingBestuurs-vergadering28 maartHerbenoeming burgemeester
8 april9 april10 april4 april24 april18 april11 april
13 mei14 mei15 mei8 mei ¹)30 mei23 mei16 mei
17 juni18 juni19 juni13 juni3 en 4 juli27 juni20 juni
9 september10 september11 september5 september26 september19 september12 september
14 oktober15 oktober16 oktober10 oktober7 november24 oktober17 oktober
25 november26 november27 november21 november11/12 decem.4 december ¹)28 november

¹) woensdag
  1. Bijeenkomsten, vergaderingen, etc.

Donderdag 28 maart om 18.30 uur (!): Raadsbijeenkomst i.v.m. herbenoeming burgemeester Hessels (wordt niet uitgezonden).

Zondag 7 april om 14.00 uur in het gemeenschapshuis van Nieuwstadt.

Uitreiking Cultuurprijs 2023 gemeente Echt-Susteren.

Zondag 14 april om 14.00 uur in café ’t Hingen.

Koningsvogelschieten Schutterij Wilhelmina Hingen.

Vrijdag 3 mei om 09.30 uur vanaf Nieuwe Markt 55: Kernenrit Lijst Samenwerking

Maandag 27 mei om 18.00 uur de Westrom, De Hanze 1 te Roermond.

Raadsinformatiebijeenkomst voor raadsleden uit de regio.

  1. Koningsvogelschieten zondag 14 april op ’t Hingen.

Lijst Samenwerking is lid van de Vrunj van Wilhelmina. Daarom krijgen we elk jaar een uitnodiging om het koningsvogelschieten van de schutterij bij te wonen. Om 14.00 uur worden we ontvangen in café ’t Hingen. Het gezelschap wordt afgehaald door de schutterij, waarna op het eigen terrein om 15.00 uur de schietwedstrijd begint. Rond 17.30 uur wordt de nieuwe koning geïnstalleerd. Wie onze partij die dag wil vertegenwoordigen, kan zich melden bij info@lijstsamenwerking.nl.

Alle raadsleden zijn verhinderd i.v.m. een heiweekend van de Raad.

  1. Training Sociale media op donderdag 25 april.

Op donderdag 25 april organiseren we in samenwerking met het Kennispunt Lokale Politiek Partijen de training Social media. Trainster is dan Lisanne Wisgerhof, onder meer social media specialist, content manager en fractievoorzitter Venray lokaal.

Welke communicatiekanalen zet je in om je leden te informeren en bij je partij te betrekken? Hoe informeer je kiezers over de activiteiten van de vereniging? Hoe communiceer je via website en nieuwsbrief? Moet je actief zijn op Twitter en waarom wel of juist niet? Allemaal vragen die aan bod komen in de training Social Media. Tijdens deze training gaan we aan de slag met de communicatiekanalen die bij onze politieke partij passen. Ook leren we hoe we die vervolgens organiseren.

De training duurt 2,5 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis ’t Patronaat in Sint Joost en beging om 19:30. We benadrukken dat de training toegankelijk is voor alle leden van Lijst Samenwerking. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan eenvoudig via een mail naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit uiterlijk 18 april.

  1. Kernenrit Lijst Samenwerking op vrijdag 3 mei.

Op vrijdag 3 mei wordt de eerstvolgende kernenrit gehouden. We vertrekken om 09.30 uur aan de Nieuwe Markt 55 (gemeentehuis) waarna we naar de centrumgemeente Roermond gaan. In het gemeentehuis van Roermond worden we om 10.00 uur ontvangen en krijgen we een presentatie. Na het ontvangst op het gemeentehuis rijden we naar de lunchplaats: Herberg de Bos te Swalmen. Het middagprogramma is nog niet definitief. Opgave voor de kernenrit is vanaf heden mogelijk: joverheesen@hotmail.com of 06-34034515.

  1. Jaar vol verandering voor Winkelhart Echt

Nu eerste zonnestralen zijn gezien kijkt Ondernemersvereniging Winkelhart Echt uit naar het nieuwe seizoen. Met verbouwingen in en rond het centrum en een feestelijk jaarprogramma vol belevenissen is het voor iedereen zichtbaar: er wordt hard gewerkt aan een mooier Winkelhart Echt.

Winkelhart Echt staat aan de vooravond van een flinke transformatie. Nadat de afgelopen periode met de aanleg van rotondes al het een en ander veranderde in de routing rondom het centrum zijn de werkzaamheden nu verplaatst naar dichter bij de winkels. De komende tijd wordt in fases gewerkt aan de omgeving van het Ursulinenplein, de Ursulinenstraat en de verbindingsroute tot De Pannenfabriek. Winkels blijven echter gewoon bereikbaar en de ondernemers kijken reikhalzend uit naar het beoogde resultaat met meer groen en verbinding.

Tegelijkertijd met de verbouwingsperikelen die leiden tot vernieuwing kiest de ondernemersvereniging ook voor behoud: naast enkele nieuwigheden bevat het jaarprogramma juist activiteiten waarbij wordt voortborduurt op de successen van de afgelopen jaren.

Jaarprogramma 2024

Winkelhart Echt is naast de locatie om ongedwongen te winkelen ook de plek waar mensen samenkomen om tal van evenementen te beleven. Ondernemersvereniging Winkelhart Echt heeft de eigen en externe activiteiten gebundeld in een jaarprogramma. Met de carnavalsactiviteiten achter de rug start het seizoen met koopzondag 21 april, waarbij het winkelcentrum het decor is van de jaarlijkse grote braderie met maar liefst 300 kramen. Een week later wordt Koningsdag met de kindermarkt, muziek en cultuur gevierd.

Na het succes van vorig jaar wordt opnieuw de zomer ingeluid met een Springkussenfestival op zaterdag 6 juli. Daarna genieten bezoekers de gehele zomervakantie van de Thezaterdagen, gratis theatervoorstellingen op zaterdagen, waarvan de laatste in samenwerking integreert met het Echt Smal straatfestival. Op vrijdag 9 augustus, de laatste vrijdag van de bouwvak, staat de jaarlijkse Echt Music Night op het programma.


Na de zomer gaat het vieren verder met de grote kermisactie, waarbij winkelend publiek kans maakt op één van de vier flinke kermispakketten. Nieuw is de toevoeging van het Fashion Event op zaterdag 14 september, precies op tijd voor het vinden van de mooiste outfit voor de Echter kermis. Het laatste weekend van september staat vervolgens in het teken van snelheid tijdens het Race Weekend, met op zaterdag tal van stoere bolides en op zondag de finish van de Platsrally in het centrum.

Nadat Sinterklaas en Pieten op zaterdag 23 november in Echt arriveren is iedereen van harte welkom om op koopzondag 1 december een kijkje te nemen bij de feestelijke Sinterklaasvoorstelling. De winter wordt verder van sfeer voorzien door muzikaal en theatraal vermaak, de inmiddels tot traditie verheven Christmas Evening Shopping op vrijdag 20 december en extra belevenissen op koopzondagen 15 en 22 december.

Samenwerking

Het jaarprogramma is een resultaat van trotse samenwerkende ondernemers in het winkelcentrum. De in 2022 opgerichte Ondernemersvereniging Winkelhart Echt zet zich in voor de organisatie van attractieve belevenissen in een aantrekkelijke omgeving. Doel van de samenwerking is een collectieve vertegenwoordiging te hebben en gezamenlijk op te trekken in het versterken van het kernwinkelgebied. Hierbij worden de ondernemers gesteund en ondersteund door de Gemeente Echt-Susteren.

Meer informatie over ondernemers en belevenissen in Winkelhart Echt is te vinden op www.winkelhartecht.com.

foto: Het Smalste Stukje Nederland

  1. Nieuwsbrief Lijst Samenwerking.

Kent u mensen die deze nieuwsbrief wekelijks willen ontvangen? Geef hun mailadres door en ze worden toegevoegd aan de verzendlijst. Ze hoeven geen lid te zijn. De nieuwsbrief staat ook op onze website, maar in de mailbox ontvangen is beter!!

  1. Vragen of suggestie?

Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.