Nieuwsbrief week 12-2024

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de wekelijkse nieuwsbrief .

Geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief.

 1. Gemeente Echt-Susteren en de agenda voor 2024.
Vergaderschema 2024Commissie omgevingCommissie maatschappijCommissie AZFractie-vergaderingRaads- vergaderingFractie- vergaderingBestuurs-vergadering28 maartHerbenoeming burgemeester
8 april9 april10 april4 april24 april18 april11 april
13 mei14 mei15 mei8 mei ¹)30 mei23 mei16 mei
17 juni18 juni19 juni13 juni3 en 4 juli27 juni20 juni
9 september10 september11 september5 september26 september19 september12 september
14 oktober15 oktober16 oktober10 oktober7 november24 oktober17 oktober
25 november26 november27 november21 november11/12 decem.4 december ¹)28 november

¹) woensdag 2) na fractie!
 1. Bijeenkomsten, vergaderingen, etc.

Donderdag 21 maart om 19.00 uur in het Patronaat te St. Joost:
Infoavond sport- en beweegbeleid gemeente Echt-Susteren.

Donderdag 28 maart om 18.30 uur: Raadsbijeenkomst i.v.m. herbenoeming burgemeester Hessels (wordt niet uitgezonden).

Zondag 7 april om 14.00 uur in het gemeenschapshuis van Nieuwstadt.

Uitreiking Cultuurprijs 2023 gemeente Echt-Susteren.

Vrijdag 3 mei om 09.30 uur vanaf Nieuwe Markt 55: Kernenrit Lijst Samenwerking

Maandag 27 mei om 18.00 uur de Westrom, De Hanze 1 te Roermond.

Raafsinformatiebijeenkomst voor raadsleden uit de regio.

 1. Algemene Ledenvergadering.

Het verslag van 2023 en de besluitenlijst van de ALV zijn als pdf bijlage bijgevoegd voor de geïnteresseerde leden. Mochten er vragen zijn, dan graag een reactie naar info@lijstsamenwerking.nl. Bedankt.

 1. Toneelvoorstelling zondag 21 april.

Lijst Samenwerking is al jaren lid van de Vrienden van de Heiligdomsvaart in Susteren. Van het bestuur ontvingen we bijgaande uitnodiging. De kaarten gaan naar de eerste 2 personen die reageren op deze nieuwsbrief!

Graag nodigen wij jullie uit voor de toneelvoorstelling “Gehoddel en Geróddel bie de Graasboer!

Het toneelstuk wordt opgevoerd door het toneelgezelschap de “Heilige” en is geschreven en geregisseerd door Karel Fiddelers. Het speelt zich af op het gezellige terrasje van Fien en Math bie de Graasboer op de Marktstraat te Susteren. Op het terras bie de Graasboer wordt veel geroddeld en gebeurt er vanalles. Zelfs het muzikale duo Spik en Span wordt betrokken in alle gebeurtenissen. Het beloofd een vrolijke voorstelling te worden dus laat u verassen!

Graag nodigen wij u uit voor voorstelling op zondagavond 21 april. Wij ontvangen u dan vooraf aan de voorstelling vanaf 19.00 uur met een kopje koffie en een stukje vlaai in het café van Multi Functioneel Centrum D’n Hermeniezaal, Feurthstraat 56 te Susteren. De voorstelling start om 20.00 uur en wij zorgen voor gereserveerde plaatsen. 

Per lidmaatschap kunt u gebruik maken van twee gratis toegangskaarten. U kunt u aanmelden door uiterlijk 19 maart  te reageren op deze mail. De toegangskaarten ontvangt u dan in het café vooraf aan de voorstelling.

Wij heten u van harte welkom op zondag 21 april!

Bestuur van de Heiligdomsvaart

 1. Training Sociale media op donderdag 25 april.

Op donderdag 25 april organiseren we in samenwerking met het Kennispunt Lokale Politiek Partijen de training Social media. Trainster is dan Lisanne Wisgerhof, onder meer social media specialist, content manager en fractievoorzitter Venray lokaal.

Welke communicatiekanalen zet je in om je leden te informeren en bij je partij te betrekken? Hoe informeer je kiezers over de activiteiten van de vereniging? Hoe communiceer je via website en nieuwsbrief? Moet je actief zijn op Twitter en waarom wel of juist niet? Allemaal vragen die aan bod komen in de training Social Media. Tijdens deze training gaan we aan de slag met de communicatiekanalen die bij onze politieke partij passen. Ook leren we hoe we die vervolgens organiseren.

De training duurt 2,5 uur en wordt gehouden in gemeenschapshuis ’t Patronaat in Sint Joost en beging om 19:30. We benadrukken dat de training toegankelijk is voor alle leden van Lijst Samenwerking. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan eenvoudig via een mail naar info@lijstsamenwerking.nl. Doe dit uiterlijk 18 april.

 1. Kernenrit Lijst Samenwerking op vrijdag 3 mei.

Op vrijdag 3 mei wordt de eerstvolgende kernenrit gehouden. Op dit moment ligt de eerste afspraak vast. Aan de rest van het programma wordt gewerkt. Reserveer alvast deze datum in jullie agenda. Meer informatie volgt binnenkort.

 1. Pinautomaat Clarastraat blijft voor overlast zorgen.

Bewoners van het appartementencomplex aan de Clarastraat blijven zich ernstige zorgen maken over de pinautomaat bij de ingang van het wooncomplex. Na de reconstructie van de Clarastraat is de situatie volgens verontruste bewoners niet verbeterd; integendeel. Aan de verkeersregels die daar gelden houdt men zich niet met onveilige situaties tot gevolg. In het verleden heeft Lijst Samenwerking vragen gesteld aan het college van B. & W. We hebben o.a. gevraagd om de automaat te verplaatsen naar het kerkplein dat op dat moment werd heringericht. Veel veiliger voor het verkeer! Helaas, mede vanwege de hoge kosten, is de geldautomaat aan de Clarastraat gebleven. Overleg, brieven, mails hebben (nog) niets uitgehaald. Op de eerstvolgende fractievergadering zullen we dit punt (weer) bespreken.

 1. Algemene Ledenvergadering.

Het verslag van de ALV van donderdag jl. alsmede het jaarverslag 2023 van de secretaris zijn als bijlage bijgevoegd.

 1. Nieuwsbrief Lijst Samenwerking.

Kent u mensen die deze nieuwsbrief wekelijks willen ontvangen? Geef hun mailadres door en ze worden toegevoegd aan de verzendlijst. Ze hoeven geen lid te zijn. De nieuwsbrief staat ook op onze website, maar in de mailbox ontvangen is beter!!

 1. 113 bordjes: een gesprek kan zoveel doen!

Het valt niet mee om met iemand te praten van wie je vermoedt dat hij of zij niet lekker in zijn vel zit. De gemeente heeft de afgelopen maand twee nieuwe 113-bordjes laten plaatsen. De bankjes bij het kapelletje op Gebroek en het wegkruis op de Echterstraat op het Hingen dienen nu ook als aanknopingspunt voor een goed gesprek.

Op de volgende plekken in Echt-Susteren zijn bankjes met een 113-bordje te vinden: Kerkstraat/Perenplein in Dieteren, Populierlaan (Connect College), Plats en Prinses Christinastraat in Echt, Kapelaan Verdonschotstraat (parkeerplaats) in Koningsbosch, Kerkweg (kerkhof) in Maria Hoop, Gouverneur Houbenstraat in Nieuwstadt, Chatelainplein in Pey, Lage Bongerd (jeu de boulesbaan) in Roosteren, Schrevenhofsweg (kerkhof) in Sint Joost, Marktsingel (bij kapel) in Slek, Salvatorplein (‘t Stift) in Susteren. 

 1. Lente.

De lente komt eraan! In de natuur al enige tijd langer merkbaar. Geniet.

 1. Vragen of suggestie?

Heeft u opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Tot de volgende keer.