Lijst Samenwerking Nieuwsbrief week 1-2022

In Nieuwsbrief door Redactie

Beste leden van Lijst Samenwerking,

Hierbij de nieuwsbrief van deze week.

Voor iedereen geldt: geef gerust zaken door die van belang zijn voor publicatie in de nieuwsbrief. Veel succes!

Het bestuur wenst iedereen het allerbeste voor 2022: vooral een goede gezondheid, geluk, succes en dat we samen veel voor de inwoners en de gemeente mogen betekenen. Laten we samen het verschil maken!

  • Uit de “Nieuwsbrief Verlengde Diepstraat”.

Zoals u weet gaat de gemeente op basis van het ‘Programma Centrum Echt’ aan de slag met een aantrekkelijk centrum waar de functies wonen, werken en recreëren elkaar ontmoeten en versterken. Het verbeteren van de bereikbaarheid en het opwaarderen van de openbare ruimte maken een belangrijk deel uit van deze aanpak. Eén van de onderdelen van ‘Programma centrum Echt’ is het doortrekken van de Diepstraat richting de straat Sint Janskamp. Deze nieuwe weg heeft als naam de Groenserkampweg. Voor algemene informatie over het ‘Programma centrum Echt’ kijkt u op

https://www.echt-susteren.nl/aanpak-centrum-echt.

Fase 1 en 2

BLM begint op maandag 10 januari 2022 met de aanleg van de Verlengde Diepstraat, oftewel de Groenserkampweg, tussen de Diepstraat en de Sint Janskamp.

Omdat daar een compleet nieuwe riolering en rijbaan aangelegd dient te worden, is dat een grote klus waar BLM Wegenbouw tot juni mee bezig zijn.

Op maandag 24 januari 2022 start fase 2, de herinrichting van de Sint Janskamp. Deze loopt deels gelijk met fase 1. De werkzaamheden aan de Sint Janskamp duren tot ongeveer eind april. Voor deze fase wordt een omleidingsroute ingesteld.

Bereikbaarheid en omleidingen

·         Aanwonenden en bezoekers kunnen altijd te voet hun bestemming bereiken.

·         Doorgaand auto- en fietsverkeer wordt tijdens fase 2 omgeleid via de Loperweg.

·         Wij verzoeken u om uw voertuig niet in het werkvak of op de omleidingsroute te parkeren.

·         Bij fase 2 (vanaf 24 januari) van de werkzaamheden verzoeken wij vriendelijk aan ondernemers van met name de Berk om leveranciers en bezoekers via de A2, het Ei van St Joost (knooppunt Vonderen), Rijksweg Noord N276) of de Fahrenheitweg te laten rijden om uw bedrijf te bereiken. Dit om verkeersoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. In overleg met Rijkswaterstaat zal hiervoor tijdelijke bebording op de A2 geplaatst worden. We hopen op uw begrip en medewerking in deze.

Videopresentatie uitvoering werkzaamheden ‘Verlengde Diepstraat’

Om u over de aanstaande werkzaamheden te informeren organiseert de aannemer normaal gesproken een informatieavond. Vanwege de coronamaatregelen is dat helaas niet mogelijk. Daarom deelt de aannemer de aanvullende informatie in de vorm van een videopresentatie. U kunt deze presentatie, wanneer u wilt, bekijken via de volgende link:

Communicatie

·         Nieuws en actualiteiten ontvangt u eenvoudig met de gratis BLM Wegenbouw App. Deze downloadt u in de Appstore voor iPhone of Google Playstore voor Android

Wilt u meer weten over de werkzaamheden of is er persoonlijke afstemming nodig? Neem dan contact op met Nona Hendrix van BLM Wegenbouw door te mailen naar n.hendrix@blmwegenbouw.nl of te bellen naar 06-58984170.

  • DE punten: de eindstand.

In de maanden november en december werden weer DE punten ingeleverd voor de voedselbank. Het is een landelijke actie. In Zuid-Limburg organiseert de Lions-club de inzameling. Via de (raads)leden van Lijst Samenwerking konden burgers in Echt-Susteren DE punten inleveren. In 2010 werden er 111.853 punten ingeleverd; goed voor 243 pakken koffie (van 250 gram) t.b.v. de voedselbank. Dit keer werden er in totaal 253.152 punten ingeleverd. Ongelooflijk veel meer. Verschillende mensen hebben hun verzameling van tientallen jaren ingeleverd. We telden bij iemand uit St. Joost meer dan 37.000 punten in 6 doosjes aangeleverd. Dit aantal vanuit Echt-Susteren is dus goed voor 506 (!) pakken koffie. Het wordt moeilijk om eind dit jaar dit aantal te evenaren; laat staan te overstreffen. We gaan er weer voor! Dank aan iedereen.

  • Lijst Samenwerking op weg naar de verkiezingen.

Vragen, opmerkingen, suggesties?

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties? Stel ze gerust. Wie weet wat er mee gedaan wordt of uit voortkomt. We zullen het samen moeten doen!

Tot de volgende keer.