Nieuwe lijsttrekker Lijst Samenwerking

In Nieuws door Redactie

Jos Wackers is de nieuwe lijsttrekker van Lijst Samenwerking

Door de algemene ledenvergadering van Lijst Samenwerking is Jos Wackers uit Susteren unaniem aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.  Wackers was in de periode 2014-2018 een van de twee wethouders namens Lijst Samenwerking. Tot en met 2018 was de partij onafgebroken vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren. Ondanks de verkiezingsuitslag van 2018, waar Lijst Samenwerking wederom de grootste partij werd en de meeste stemmen vergaarde, kwam de partij onverwacht voor het eerst toch in de oppositie terecht.  

Daar de partij oorspronkelijk vanuit de oprichting gericht was op de kernen in de Echter gemeenschap, werd de partij in de jaren vóór 2018 verder ontwikkeld tot een brede volkspartij die zijn leden en achterban heeft in nagenoeg alle kernen van de gemeente. Dat liet de partij reeds zien op de kandidatenlijst voor de verkiezingen 2014 waar kandidaten uit de voormalige gemeente Susteren volwaardig werden ingebracht door de ledenvergadering.

Daar deed Jos Wackers voor het eerst mee aan de verkiezingen en werd hij vanuit de goede samenwerking binnen de partij ook aangedragen als eerste wethouder uit Susteren namens Lijst Samenwerking. Bij de verkiezingen in 2018 werd dit beleid verder voort gezet. Door nu unaniem Wackers als lijsttrekker aan te wijzen bevestigt Lijst Samenwerking ook daadwerkelijk, naast haar van oudsher sterke positie in de Echter kernen, in de praktijk een partij te willen zijn die breed de belangen van inwoners uit de hele gemeente vertegenwoordigt en behartigt.