Betaalt u te veel Onroerend Zaak Belasting?

In Algemeen door Redactie

Inwoners van de gemeente hebben van de BsGW op 26-02-2021 (dagtekening) de aanslag voor gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen ontvangen. Daarbij zit ook de WOZ waarde van de woning. Elk jaar is de vraag: is deze waarde te hoog of niet?

Heeft bezwaar maken tegen de WOZ waarde zin? De WOZ waarde is niet alleen van belang voor de gemeentelijke belastingen (OZB), ook voor de waterschapsbelastingen en de inkomstenbelasting (eigen woning)! Een rekenvoorbeeld: een verlaging van de WOZ waarde van een eigen woning met € 10.000 betekent in totaal € 39 minder te betalen. Het meeste voordeel is te behalen bij de inkomstenbelasting (€ 25), de rest bij de OZB (€ 12) en bij het waterschap (€ 2).

Op de site van Vereniging Eigen Huis kan eenvoudig deze berekening door iedereen gemaakt worden zonder lid te zijn! Bij BsGW kan eenvoudig –digitaal- bezwaar worden ingediend. Helaas zijn er veel bureaus actief die voor de burgers het bezwaar –gratis- willen indienen. Het kost de burger (in eerste instantie) niets, omdat deze bureaus van BsGW een vaste vergoeding krijgen als het bezwaar wordt toegekend. In totaal moet BsGW op deze manier miljoenen euro’s betalen die uiteindelijk (tweede instantie) toch door alle burgers worden opgebracht!!